Bogdan Aurescu a reafirmat sprijinul pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Georgiei şi Ucrainei

S.B.
Politică / 23 aprilie 2021

Bogdan Aurescu a reafirmat sprijinul pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Georgiei şi Ucrainei

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a găzduit, vineri la Bucureşti, în cadrul reuniunii Trilaterale pe teme de securitate România-Polonia-Turcia, o sesiune specială de lucru cu participarea miniştrilor Afacerilor Externe din Georgia David Zalkaliani şi Ucraina Dmytro Kuleba, potrivit news.ro.

Iniţiativa de a invita cele două state partenere a aparţinut şefului diplomaţiei române, fiind pentru prima oară de la lansarea formatului trilateral când participarea este deschisă partenerilor regionali.

Discuţiile dintre cei cinci miniştri ai afacerilor externe au vizat aspecte legate de evoluţiile de securitate recente, marcate de masarea trupelor ruse la graniţa cu Ucraina şi în Crimeea anexată ilegal, precum şi implicaţiile acestor acţiuni pentru securitatea regională şi, mai ales, securitatea euro-atlantică, arată un comunicat de presă al MAE.

Ministrul român Bogdan Aurescu, omologul polonez Zbigniew Rau şi omologul turc Mevlut Çavuşoğlu au transmis un mesaj unitar clar de reafirmare a sprijinului pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Georgiei şi Ucrainei, în graniţele recunoscute internaţional ale celor două state, precum şi pentru aspiraţiile euro-atlantice ale celor doi parteneri. A fost evidenţiat interesul comun de continuare a sprijinului şi cooperării cu aceşti parteneri în vederea consolidării capacităţilor de apărare şi creşterii rezilienţei.

Şeful diplomaţiei române a subliniat faptul că România a fost şi rămâne un susţinător ferm al apropierii celor două state partenere de structurile euro-atlantice.

Totodată, ministrul Bogdan Aurescu a încurajat Georgia şi Ucraina să continue să se angajeze în dialog cu aliaţii, şi să utilizeze la maximum instrumentele de parteneriat puse la dispoziţie de NATO. România va continua să ofere asistenţă celor două state pentru a putea continua seria reformelor, pentru a consolida capacităţile de apărare şi pentru a spori rezilienţa împotriva provocărilor actuale.

La rândul lor, miniştrii de externe din Georgia şi Ucraina au apreciat în mod deosebit invitaţia de participare la formatul trilateral de cooperare România-Polonia-Turcia şi au evidenţiat utilitatea şi relevanţa conferite de acest cadru de dialog pentru abordarea provocărilor de securitate din regiune.

De asemenea, "au menţionat că discuţiile de la Bucureşti reprezintă o bună oportunitate pentru identificarea de măsuri menite să consolideze securitatea şi stabilitatea regiunii care să permită continuarea parcursului european şi euroatlantic", conchide sursa citată.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. no comment....

    ca intotdeauna... Aurescu tarand Romania in zonele fierbinti de conflict.  

    omul asta zici ca e obsedat sa ia cat mai multe decizii anti-Romania si pro-SUA 

    1. daca tot e ministru de externe Aurescu mai bine ar pune intrebari in Ucraina cum o mai duc romanii din Cernauti

      avem tradatori la varf, baga-mi-as....  

      Fie ca se cheama Aurescu ,Petrescu,Ionescu ,Popescu ,etc.,atata timp cat e ministru de externe i se traseaza niste sarcini de partid pe care daca nu le pune in practica a imbulinat-o!Aurescu e un executant,in momentul in care va fi demis ,va incepe sa se smiorcaie si el precum Voiculescu.Uitati-va si la ministrul muncii,ce conteaza ca se numeste Violeta,Raluca,acelasi repertoriu.Ministrii romani sunt doar niste marionete si au fost niste marionete indiferent de partidul din care fac parte(asta ca sa nu imi mai spuna unii ca sunt de la PSD).

      Nu are voie sa puna aceasta intrebare.Atunci ar trebui sa intrebe si cati oameni nevinovati a omorat armata ucrainiana pe strazi!?Doar pentru a sti si noi pe cine sa aparam daca tot am devenit atat de puternici incat sa aparam Ucraina de rusi.

      Nu esti de la psd, esti doar un manipulator gretos.

      Pai, nu asa trebuie, ca ministru sa aplice programul de guvernare? 

      Sau fiecare face ce vrea?

      Sa faca totul spre binele tarii,in favoarea poporului nostru ,nu pentru interesele altora.Eu imi spun opinia,nu manipulez pe nimeni iar gretos esti tu.Intotdeauna trebuie sa pui pe primul loc familia si tara ta dar se pare ca unii nu au fost educati in acest sens,nu stiu cum sa-si mai umple buzunarele si pentru acest lucru sunt capabili de orice.Ia te uita!Programul de guvernare se aplica in detrimentul poporului roman?Ce ma freaca pe mine grija de ucrainieni?Sa se duca sa guverneze in Ucraina daca tot ii caineaza atata!Cu tine in frunte.

      Mai bine spuneti-ve ce-ati vazut dvs. in viitor, prin mijloacele specifice - se incaiera astia, sau nu? Si cand? Ce zice Putin, ce zice Biden...

      De asemenea, as aprecia numerele castigatoare la urmatoarea extragere 6 din 49.

      Multumesc. 

    AICI E BĂTAIA PEȘTELUI , RESTUL : VORBE ....

    1. Ce tezaur?Astia sunt preocupati de soarta Ucrainei.

    de parca ne-am trezit brusc si Republica Moldova e deja integrata in UE si NATO , Fâșia Transnistreana nu mai exista ca regiune separatista sau mai bine zis stat marioneta Rusiei si nici Abhazia, Arțah (Karabahul de Munte) , Osetia de Sud nu mai sunt folosite de regimul de la Kremlin pe post de pana in a destabiliza si "trasa liniile rosii " unde vrea si cand vrea "Kremlinul"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb