BOGDAN AURESCU: "Proiectul european rămâne baza stabilităţii noastre"

J.P.
Politică / 9 mai 2021

"Proiectul european rămâne baza stabilităţii noastre"

Proiectul european rămâne baza stabilităţii noastre, precum şi un îndemn puternic pentru leadership global şi rezilienţă strategică ale Uniunii, declară ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-un mesaj transmis cu prilejul marcării Zilei Europei, conform Agerpres.

"Acţiunea comună europeană, bazată pe respect şi încredere, pe solidaritate şi cooperare, rămâne cel mai puternic instrument în construcţia şi consolidarea securităţii şi prosperităţii la nivel european. În momente de incertitudine de o intensitate fără precedent, ne-am convins cu toţii, încă o dată, că 27 de state membre, cu realităţi şi priorităţi proprii, pot pune în comun în cadrul Uniunii Europene, 'eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă', aşa cum arăta şi Declaraţia Schuman", spune Aurescu, în mesajul difuzat duminică.

El adaugă că România s-a implicat în acţiunea comună europeană ca răspuns la criză, atât în interiorul Uniunii, cât şi faţă de partenerii cei mai apropiaţi.

"Am contribuit direct la punerea în aplicare a măsurilor europene de solidaritate. În cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă, România a fost primul dintre statele membre UE care a preluat responsabilităţile stabilirii unei rezerve strategice de echipamente medicale pentru întreaga Uniune (RescEU), pe care le-am transferat ulterior, în funcţie de necesităţi, către diverse state membre ale UE sau partenerilor apropiaţi din Balcanii de Vest. Tot în spiritul solidarităţii europene, medici şi asistenţi medicali români au sprijinit eforturile personalului medical din state precum Italia, Slovacia sau Republica Moldova pentru a reuşi să gestioneze efectele pandemiei. Din cota de vaccinuri alocată României, în calitate de stat membru UE, peste 300.000 de doze au fost donate către Republica Moldova, pentru a sprijini eforturile statului vecin în lupta cu pandemia", a mai spus Bogdan Aurescu.

Ministrul român de Externe mai arată că lecţiile învăţate din actuala pandemie trebuie să fie îndreptate în direcţia creşterii rezilienţei strategice a Uniunii Europene şi a statelor membre, iar Conferinţa privind viitorul Europei, care se lansează duminică, în mod simbolic, la Strasbourg, reprezintă cel mai bun cadru pentru o dezbatere largă, în acest scop.

"Cetăţenii europeni, inclusiv cetăţenii români, îşi vor face auzite preocupările şi aşteptările de la Uniune, uniţi în jurul aceluiaşi scop - acela de a întări proiectul european în beneficiul tuturor, prezent şi viitor", a mai declarat ministrul Bogdan Aurescu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Bai nea' Goldman, nu uita sa adaugi si "Proiectul israelian", ca baza a stabilitatii "noastre"(ma rog, a stabilitatii tale si a Iudelor care ne conduc), nu de alta, dar prin aceasta omisiune ii superi si ii dezamagesti pe coetnicii, si totodata, sponsorii si sustinatorii tai!

    1. e vandut integral

      Bineinteles! De fapt, era vandut de cand a vazut lumina zilei!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb