Exploatarea minereurilor neferoase, precum cuprul, argintul şi aurul şi activităţile de prelucrare a acestora vor face obiectul unei scheme de ajutor de stat, proiectele urmând să aibă un buget consistent, de peste 10 milioane de euro, a declarat vineri, la Oradea, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, informează agerpres.
Conform sursei menţionate, "Avem în pregătire o schemă de ajutor de stat pentru exploatarea minereurilor neferoase, pentru că România are zăcăminte bogate de minereuri neferoase pe care le putem exploata şi este o formă de sprijin pentru producţia industrială, care vedem trimestru de trimestru că nu înregistrează un trend prea bun", a afirmat Boloş într-o conferinţă de presă susţinută pe teren.
Potrivit acestuia, cuprul este de departe cel mai mare zăcământ de neferoase pe care îl are România, de peste 700.000 de tone, apoi argint, aur şi toate celelalte metale neferoase, transmite sursa.
Ministrul Boloş a declarat, pentru AGERPRES, că exploatarea zăcămintelor de aur este o activitate eligibilă, conform sursei: "Condiţiile de exploatare sunt cele impuse prin autorizaţia de mediu. Dacă există astfel de zăcăminte la Autoritatea Naţională a Resurselor Minerale, atunci este o activitate eligibilă. Nu trebuie să ne sperie astfel de posibilităţi. Măcar aude lumea", a afirmat el.
Proiectele au un buget consistent, de peste 10 milioane de euro, bani alocaţi din bugetul de stat, deoarece "fonduri europene destul de greu se pot accesa pentru asemenea activităţi", a adăugat ministrul, relatează agerpres.
Potrivit sursei menţionate, "Scopul nostru este să putem sprijini economia şi producţia industrială. Ne-am orientat spre activităţile de producţie şi de exploatare de minereuri neferoase tocmai pentru că este nevoie de susţinerea producţiei industriale. Se vede cu ochiul liber această nevoie. Pentru marile companii poate că este bine de gândit un program special pentru ceea ce înseamnă tranziţia verde pentru producţia industrială, de folos pentru România pe termen lung", a mai spus Boloş.
1. Deci buget consistent
(mesaj trimis de anonim în data de 01.03.2024, 14:10)
Deci buget consistent de 10 milioane de euro adica putin peste valoarea reparatiilor de la vila lui Iohannis.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.03.2024, 15:30)
Acum au redescoperit tehnologiile dacilor si a tracilor de acum 2000-3000 de ani
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.03.2024, 21:48)
chiar ma intrebam cat mai stau “minerii” subevaluati in raport cu free cash flow… si pret bomba pe grafic aur dolar!
asta e semnal ca long aur in dolar crash…:| ajustat la inflatie!
s c c r e t
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.03.2024, 21:49)
aurul total ro impartit la populatie 3-4 grame… impartit la muncitori 4-5 grame….
veniturile sunt umflate!!!
produceri aur ca sa nu fie socuri pe venituri in criza con vertite in pret aur!
s c c r e r