Bosch intenţionează să preia toate acţiunile companiei ZF Lenksysteme

E.D.
Companii #Auto / 21 octombrie 2014

Bosch plănuieşte să preia toate acţiunile companiei ZF Lenksysteme GmbH (ZFLS), societate mixtă deţinută în proporţii egale de Bosch şi ZF, acţiune în scopul căreia Robert Bosch GmbH a semnat un contract cu ZF Friedrichshafen AG, arată un comunicat remis redacţiei.

Cu peste 13.000 de angajaţi în opt ţări, ZFLS dezvoltă, produce şi vinde sisteme de direcţie pentru autoturisme şi autovehicule comerciale la nivel mondial. În 2013, compania a înregistrat vânzări de aproximativ 4,1 miliarde de euro. Cu 20 de sedii la nivel mondial, compania este activă pe cele mai importante pieţe auto. Pe lângă centrele sale din Europa, S.U.A. şi China, ZFLS are unităţi de producţie în India, Brazilia şi Malaezia. În prezent, tranzacţia aşteaptă aprobarea din partea autorităţilor antitrust. S-a hotărât că preţul de achiziţie nu va fi făcut public.

"Prin preluarea completă a ZFLS, Bosch îşi întăreşte capacitatea de a contribui în mod activ la modelarea viitorului mobilităţii. Compania este lider tehnologic în domeniul sistemelor de servodirecţie electrică aflat în continuă ascensiune, tehnologie de bază pentru o conducere automată, autovehicule mai eficiente şi autoturisme electrice", a declarat Volkmar Denner, preşedintele consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH.

Circa 60 la sută din veniturile totale ale companiei ZFLS sunt generate deja de sistemele moderne de servodirecţie electrică, ce reduc consumul de carburant. Unul dintre motivele pentru care sistemele de direcţie eficiente se bucură de un real succes este capacitatea acestora de a reduce consumul: de exemplu, un autovehicul de dimensiuni medii, echipat cu un motor de 2 litri, poate avea un consum mai mic cu până la 0,8 l/100 km, ceea ce înseamnă o reducere a emisiilor de CO2 cu până la 14 g/km. În plus, servodirecţia electrică din dotarea autoturismelor este o componentă esenţială pentru numeroase sisteme de asistenţă. De exemplu, sistemele de asistenţă pentru menţinerea benzii de rulare se bazează pe aceasta pentru a menţine traiectoria autovehiculului. În timpul rulării la viteză de croazieră în trafic aglomerat, care presupune oprirea motorului în acest mod, asistarea electrică asigură o direcţie constantă.

"Începând cu 1999, ZFLS a cunoscut o creştere puternică şi o dezvoltare pe măsură datorită colaborării excelente dintre ZF şi Bosch. Aş dori să mulţumesc din suflet tuturor angajaţilor ZFLS pentru munca depusă şi angajamentul de care au dat dovadă în toţi aceşti ani", a declarat dr. Stefan Sommer, directorul executiv al ZF Friedrichshafen AG. "Pentru a continua să îndeplinească cerinţele unui mediu de afaceri tot mai dinamic, Bosch şi ZF au decis să modifice structura acţionariatului companiei ZFLS", a continuat acesta.

Succesul de care se bucură ZFLS nu depinde numai de numărul de inovaţii lansate pe piaţă, ci şi "de angajaţii companiei - atenţia pe care aceştia o acordă unui nivel înalt de calitate, angajamentul lor consecvent şi identificarea acestora cu produsele dezvoltate stau la baza succesului companiei ZF Lenksysteme", a afirmat Wolf-Henning Scheider, membru în consiliul de administraţie al Robert Bosch GmbH. "În calitate de companie-mamă, Bosch este un partener de încredere, alături de care putem continua să obţinem inovaţii tehnologice şi creştere economică", a declarat Marcus Parche, vicepreşedintele consiliului de administraţie al ZFLS.

Circa 1.400 de angajaţi ZFLS, peste o zecime din numărul global, lucrează în proiectare. În 2013, compania a investit aproximativ 238 de milioane de euro în activităţi de cercetare şi dezvoltare. De la înfiinţarea sa şi până în prezent, ZFLS a depus cereri de obţinere a circa 750 de patente. Unul dintre principalele obiective urmărite în cadrul activităţilor de cercetare şi dezvoltare este interconectarea componentelor în sisteme complete prin programe software specifice. De exemplu, utilizând componentele produse de cele două companii-mamă, ZFLS a dezvoltat o soluţie care va intra în producţia de serie şi care permite manevrarea din exterior, prin intermediul unui smartphone, a unui autovehicul cuplat la o remorcă.

ZF este lider global în tehnologia de transmisie şi şasiu, cu 122 de unităţi de producţie în 26 de ţări. Compania a realizat în 2013 o cifră de vânzări de 16,8 miliarde de euro şi are aproximativ 72.600 de angajaţi. Pentru a dezvolta permanent produse inovatoare, ZF investeşte anual circa 5 la sută din veniturile obţinute din vânzări (în anul 2013: 836 milioane de euro) în activităţi de cercetare şi dezvoltare. ZF este în primele 10 companii din clasamentul celor mai mari furnizori auto din lume.

Tehnologia Auto este cel mai mare sector de activitate al Grupului Bosch. În anul fiscal 2013, vânzările acestuia au fost de 30,6 miliarde de euro sau 66% din cifra de vânzări totală a grupului (Notă: Ca urmare a unei modificări în normele legislative care reglementează consolidarea, cifrele din 2013 pot fi comparate doar într-o măsură limitată cu cifrele din 2012). Astfel, Grupul Bosch a devenit unul dintre cei mai importanţi furnizori din industria auto. La nivel mondial, aproximativ 177.000 de angajaţi din sectorul Tehnologiei Auto activează în şapte domenii de activitate: tehnologii de injecţie pentru motoarele cu ardere internă, componente periferice ale trenului de rulare, concepte de propulsie alternativă, sisteme de siguranţă activă şi pasivă, funcţii de asistenţă şi confort, sisteme de informare şi comunicare la bord, precum şi servicii şi tehnologii pentru domeniul aftermarket. Bosch este autorul unor importante inovaţii în industria auto, precum gestionarea electronică a motorului, sistemul antiderapare ESP şi tehnologia diesel common-rail.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb