Bosch primeşte ajutor de stat de 16,6 milioane euro, pentru fabrica de la Blaj

Elena Deacu
Companii #Bunuri Industriale / 24 aprilie 2015

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) anunţă că a aprobat un ajutor de stat în valoare de 16,6 milioane euro către societatea Bosch Rexroth, în vederea realizării unei investiţii cu o valoare de peste 33 de milioane euro în extinderea capacităţilor de producţie de subansambluri electronice pentru autovehicule în locaţia sa de la Blaj (judeţul Alba).

Proiectul va genera peste 568 de locuri de muncă şi contribuţii directe la bugetul de stat şi bugetul local de aproximativ 19 milioane de euro.

Acesta este primul acord pentru finanţare emis în baza Hotărârii Guvernului nr. 807/2014, schemă de ajutor de stat pentru dezvoltare regională având ca obiectiv stimularea investiţiilor în active fixe de înaltă tehnologie cu impact major în economie. Finanţările pe această schemă sunt disponibile începând cu luna noiembrie 2014, bugetul anual alocat fiind de peste 100 milioane euro.

"Vom continua să utilizăm măsurile de sprijin de tipul ajutorului de stat pentru a încuraja investiţiile viabile, care creează noi locuri de muncă. Vom lansa noi scheme de ajutor de stat, iar pe cele existente le vom modifica pentru a facilita accesul la aceste finanţări. De asemenea, vom reduce şi plafoanele de finanţare pentru ca şi firmele mici să aibă acces la aceste finanţări", a declarat ministrul Finanţelor Publice.

Grupul Bosch a intrat pe piaţa românească în anul 1994. Până în prezent grupul a realizat investiţii în valoare de aproximativ 180 milioane de euro şi are 2.400 de angajaţi.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Conform cifrelor preliminare, în anul 2014, cei aproape 290.000 de angajaţi la nivel mondial au generat vânzări de 48,9 miliarde de euro. Grupul Bosch este structurat în patru sectoare de activitate: soluţii pentru mobilitate, tehnologie industrială, bunuri de larg consum, energie şi echipamente pentru construcţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb