Bosch, vânzări de peste 1,5 miliarde euro cu aplicaţiile din Industria 4.0

V.R.
Companii / 16 aprilie 2019

Bosch, vânzări de peste 1,5 miliarde euro cu aplicaţiile din Industria 4.0

Industria 4.0 a devenit o parte importantă într-o fabrică: în ultimii patru ani, Bosch a înregistrat vânzări de peste 1,5 miliarde de euro cu aplicaţiile de Industrie 4.0.

Începând cu 2022, Bosch plănuieşte să genereze vânzări anuale de peste un miliard de euro cu Industria 4.0, se arată într-un comunicat al companiei remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Compania a prezentat fabrica viitorului la târgul de la Hanovra: autovehiculele de transport autonome livrează componente către spaţii de lucru digitale, soluţiile robotice sprijină lucrătorii în producţie, iar controlul calităţii este realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale (IA).

Datorită tehnologiei 5G, comunicarea între maşini şi sisteme are loc fără probleme şi aproape în timp real.

Conform cifrelor preliminare, Bosch a înregistrat, anul trecut, o creştere de 8,9%. După ajustarea în funcţie de fluctuaţiile cursului de schimb valutar, creşterea a fost de 11 %. Vânzările au crescut până la 7,4 miliarde de euro.

"Industria 4.0 aduce multe beneficii. Soluţiile digitale şi conectate sporesc eficienţa, flexibilitatea şi productivitatea fabricilor", spune un membrul în Consiliul de Administraţie, Bosch Rolf Najork, care supraveghează evoluţia acestui sector de activitate, potrivit comunicatului.

Fabrica Bosch din Blaichach, din sudul Germaniei, a introdus tehnologii moderne de producţie care au crescut volumele de sisteme ABS şi ESP cu 200% în şase ani - fără o extindere a capacităţii sau achiziţii noi.

"Dacă vrei ca ideea fabricii viitorului să prindă contur, vei vedea că diferenţele dispar, iar producţia şi logistica trebuie gândite ca un singur element. Este singurul mod prin care Industria 4.0 poate avea şanse de reuşită în practică", declară Najork.

În cadrul târgului de la Hanovra, Bosch Rexroth prezintă ActiveShuttle: acest vehicul de transport autonom cară materialele de la depozit până la locul exact de pe linia de producţie.

Echipat cu scanere laser, ActiveShuttle îşi găseşte singur drumul, recunoaşte alte vehicule şi oameni - şi poate chiar învăţa: sistemul de transport îşi creează propria hartă a locaţiei şi o actualizează în mod continuu.

"Industria 4.0 nu poate exista fără software. Prin divizia noastră de Industrie Conectată Bosch, ne consolidăm poziţia de lider în aplicaţii de Industrie 4.0 şi reunim expertiza în materie de software şi servicii sub numele Nexeed", a declarat Stefan Aßmann, directorul diviziei Industrie Conectată Bosch, citat în comunicat.

Cu ajutorul inteligenţei artificiale, utilajele pot învăţa cum să acţioneze inteligent şi să anticipeze.

Noul standard de comunicaţii mobile 5G transmite date cu o viteză de până la 100 de ori mai mare faţă de standardul precedent. Nivelul de fiabilitate a crescut, în timp ce întârzierile la transmiterea datelor s-au redus la minim.

"5G va reprezenta sistemul nervos central al fabricii viitorului", estimează Andreas Muller, cercetător Bosch şi preşedintele Alianţei 5G pentru Industrii Conectate şi Automatizare (5G-ACIA), arată sursa precizată.

Bosch intenţionează să testeze tehnologia 5G în fabricile proprii până la finalul acestui an.

În cadrul târgului de la Hanovra, compania s-a alăturat partenerilor săi Nokia, Qualcomm şi BigRep pentru a prezenta avantajele noului standard. În acest sens, companiile vor conecta pentru prima oară o imprimantă 3D cu ajutorul tehnologiei 5G. Prin aceasta, unele elemente de comandă integrate în mod normal în dispozitiv vor fi preluate de un cloud de producţie local. Dispozitivele prevăzute cu această funcţie sunt mai uşor de întreţinut, cu costuri reduse.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din ţara noastră de aproximativ 25 de ani şi numără peste 7.000 de angajaţi în cinci entităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb