BRAŞOV: Doi chiriaşi îşi prelungesc cu 10 ani contractele cu Coresi Business Park

Valentin Busuioc
Companii #Imobiliare / 19 martie 2015

Foto: Coresibusinesspark.ro

Foto: Coresibusinesspark.ro

Computer Generated Solutions şi Freudenberg România şi-au extins, recent, cu 10 ani, contractele de închiriere în clădirea de birouri Coresi Business Park, ocupând o suprafaţă de peste 5.000 metri pătraţi, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Coresi Business Park este un centru de afaceri de clasă A, dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Braşov. Proiectul transformă 12 hectare de vechi clădiri industriale într-o zonă de afaceri contemporană. Prima fază a Coresi Business Park cuprinde aproximativ 25.000 mp de spaţii de birouri neconvenţionale, cu elemente arhitecturale industriale. Clădirile restaurate şi transformate găzduiesc chiriaşi internaţionali precum: Raiffeisen Bank, IBM, Fresenius, Freudenberg Romania, Computer Generated Solutions, Waters etc.

Computer Generated Solutions a închiriat acum 7 ani 4.000 mp în Clădirea Turn din Coresi Business Park, unde lucrează în prezent peste 1.200 de angajaţi.

"Înnoirea recentă a contractului de închiriere dovedeşte orientarea companiei către consolidarea filialei locale, fapt susţinut şi de procesul de recrutare aflat în curs", se mai arată în comunicat.

Vladimir Sterescu, director de ţară al Computer Generated Solutions România, a declarat: "Braşov este o zonă-cheie pentru CGS şi ne-am angajat să continuăm dezvoltarea echipei noastre locale, prin recrutarea de alte câteva sute de profesionişti noi până la sfârşitul anului 2015".

Freudenberg România s-a mutat la Coresi Business Park în 2009. Conform acordului semnat recent, compania ocupă momentan aproximativ 1.000 mp de birouri, unde lucrează 60 de angajaţi, orientându-se pe termen lung către o extindere constantă până în 2025.

Coresi Business Park înregistrează un grad de ocupare de 100% pentru spaţiile de birouri existente şi 100% grad de retenţie a chiriaşilor, majoritatea trecând deja printr-un proces de expansiune.

Silviu Savin, partener al Ascenta Management (dezvoltatorul Coresi Business Park), a afirmat: "Braşovul se bucură de condiţii optime pentru dezvoltarea sectorului de business. Economia oraşului înregistrează o creştere anuală de 5%, dublă faţă de media naţională, iar universităţile locale furnizează o bază largă de selecţie pentru companiile internaţionale, interesate să recruteze absolvenţi bine pregătiţi ai facultăţilor economice, tehnice şi ştiinţifice, vorbitori de engleză şi germană. Suntem convinşi că aceste atribute particulare, cât şi proximitatea faţă de Bucureşti şi calitatea vieţii într-un oraş frumos, cu un mediu natural deosebit, vor ajuta Braşovul să se impună ca destinaţie de afaceri, depăşind pe termen mediu şi lung alte oraşe comparabile".

Masterplanul Coresi Business Park cuprinde un mix echilibrat de conversii de spaţii industriale în spaţii de birouri de clasă A şi clădiri noi. În următorii 10 ani, pe terenul de 12 ha din fosta uzină de tractoare, se vor construi noi clădiri de birouri cuprinzând peste 70.000 mp. Suprafaţa totală a parcului de afaceri va ajunge, astfel, la aproximativ 100.000 mp.

Echipa de management a Ascenta Management a fost implicată în proiect încă din faza de achiziţie, contribuind la elaborarea masterplanului şi asigurând implementarea lui. Pe lângă creşterea continuă a activelor-cheie din Braşov, compania vizează noi achiziţii de pe piaţa locală, în special proiecte de birouri, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb