Braşov: Se demolează şi clădirea Romstal!

Ovidiu VRÂNCEANU
Companii / 30 noiembrie 2012

După ce zilele trecute anunţam că va fi demolată clădirea Mobexpert pentru a face loc extinderii mall-ului regional pe care Carrefour şi sud-africanii de la NEPI vor să îl construiască în zonă, se pare că şi clădirea Romstal va fi demolată pentru acelaşi scop. Consilierii locali braşoveni au aprobat la mijlocul acestei săptămâni studiul de oportunitate aferent documentaţiei PUZ-ului mall-ului respectiv, care prevede atât demolarea clădirii Mobexpert, pentru care s-a obţinut autorizaţie, cât şi a clădirii Romstal.

Construcţia Braşov Shopping City, cel mai mare mall regional din centrul României, ar trebui să înceapă până la finele anului. NEPI mai deţine în zonă un strip-mall care se întinde pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi.

Clădirea Romstal a fost construită în 2006 cu o investiţie de circa 205.000 de euro şi se întinde pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi. Magazinul Mobexpert din Braşov se întinde pe un teren de 15.600 de metri pătraţi. Magazinul a fost deschis în 2005 în urma unei investiţii de cinci milioane de euro. Magazinul Carrefour a fost deschis în 2003 în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro.

NEPI şi Carrefour au dat deja în folosinţă centrul comercial Ploieşti Shopping City, o investiţie de 65 de milioane de euro. Lucrările de construcţie la acest mall au început în decembrie 2011, ceea ce înseamnă că în cazul în care se va începe construcţia centrului din Braşov în acest an, la finele lui 2013 acesta ar putea fi operaţional.

Printre chiriaşii atraşi la Ploieşti se numără Zara, H&M, Massimo Dutti, Pull and Bear, Bershka, Oysho, Stradivarius, Orsay, Office Shoes, Benvenuti, Lee Cooper, Reserved, Intersport, Sephora, Otter, dar şi compania Cinema City. O parte dintre aceştia ar putea fi prezenţi şi la Braşov. Cinema City chiar a anunţat că îşi va extinde operaţiunile şi la Braşov, odată cu inaugurarea centrului comercial NEPI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb