BRD a aprobat în AGA un dividend brut de 1,64 lei

V.D.
Piaţa de Capital / 18 aprilie 2019

BRD a aprobat în AGA un dividend brut de 1,64 lei

Acţionarii BRD - Groupe Societe Generale au decis în sedinţa Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) din 18 aprilie 2019 alocarea unui dividend brut de 1,64 lei/unitate. Pe de altă parte, în cadrul AGA s-a decis reînnoirea mandatului de administrator al lui Petre Bunescu şi numirea unor noi membri în Consiliul de Administraţie.

AGA s-a reunit pentru două şedinţe: Ordinară si Extraordinară. În cadrul celei Ordinare, aceştia au aprobat propunerea de distribuire a 73,9% din profitul distribuibil de peste 1,545 miliarde de lei şi fixarea dividentului brut la 1,64 lei/acţiune.

"AGA Ordinară a dezbătut şi aprobat situaţiile financiare anuale individuale şi consolidate la 31 decembrie 2018, pregătite în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară, aşa cum au fost adoptate de Uniunea Europeană, însoţite de Raportul Anual al Consiliului de Administraţie la nivel individual şi consolidat şi de Raportul auditorului financiar al băncii, descărcarea de gestiune a administratorilor BRD pentru exerciţiul financiar al anului 2018, propunerea Consiliului de administraţie de distribuire a 73.9% din profitul distribuibil de 1.545.988.625 lei, fixarea dividendului brut la 1,64 lei / acţiune, plata dividendelor în data de 31 mai 2019 şi data plăţii amânate 29 noiembrie 2019, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 şi programul de activitate pe exerciţiul financiar al anului 2019, remuneraţia cuvenită administratorilor neexecutivi şi limitele generale privind remuneraţiile suplimentare ale administratorilor precum şi a remuneraţiei directorilor pentru exerciţiul financiar al anului 2019, numirea societăţii Ernst & Young Assurance Services S.R.L. în calitate de auditor financiar al băncii pentru anul financiar 2019.

De asemenea, AGA Ordinară a aprobat: reînnoirea mandatului de administrator al domnului Petre Bunescu, pentru o perioadă de 4 ani, începând cu data de 18.04.2019 şi numirea următorilor 3 administratori: domnul Bogdan-Alexandru Drăgoi, domnul Philippe Laurent Charles Heim şi doamna Liliana Feleagă, pentru un mandat de 4 ani (numirile sunt sub condiţia obţinerii aprobării prealabile începerii exercitării funcţiei, emisă de Banca Naţională a României, conform dispoziţiilor legale în vigoare şi termenul mandatului începe să se calculeze de la data emiterii aprobării prealabile începerii exercitării funcţiei)", se arată în comunicatul de presă emis de către bancă redacţiei noastre.

AGA Extraordinară a avut pe ordinea de zi şi a aprobat modificarea Actului Constitutiv al Băncii conform propunerilor din Anexa la Convocator.

"Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii a fost împuternicit să semneze, în numele Băncii, Contractul de administraţie cu fiecare dintre administratorii mai sus menţionaţi. În cadrul aceleiaşi AGA Ordinare, domnul Bogdan-Alexandru Drăgoi şi doamna Liliana Feleagă au fost desemnaţi în calitate de administratori independenţi"se mai arată în comunicatul de presă.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb