BRD crediteaza cu 16 milioane de euro Vrancart pentru un parc fotovoltaic

T.B.
Bănci-Asigurări / 18 decembrie 2023

BRD crediteaza cu 16 milioane de euro Vrancart pentru un parc fotovoltaic

BRD a acordat Vrancart Adjud un credit pentru implementarea proiectului de construire şi instalare a unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 20,5 MW, cu facilităţi în sumă de 16 milioane de euro, se arată într-un comunicat al BRD, remis redacţiei.

Proiectul se înscrie în strategia de sustenabilitate a Grupului Vrancart, consolidând resursa solară în portofoliul de inputuri destinate producţiei cu amprentă de carbon redusă, informează sursa menţionată. Creditul acordat de BRD asigură finanţarea exclusivă a dezvoltării şi operaţionalizării parcului fotovoltaic, care va reduce emisiile de CO2 ale companiei cu 15.898 tone anual, potrivit băncii.

Proiectul presupune instalarea a 31.680 panouri solare şi va fi amplasat în zona adiacentă municipiului Adjud, pe un teren de 29 hectare, transmite sursa.

Energia produsă de parcul fotovoltaic va fi consumată de companie în procesul de producţie, surplusul urmând a fi livrat în reţeaua naţională de transport şi distribuţie a energiei electrice, informează sursa citată.

Potrivit comunicatului "Suntem alături de companiile româneşti în demersurile lor de dezvoltare şi tranziţie sustenabilă, iar proiectul realizat de Vrancart S.A. este un exemplu de adaptare la contextul economic actual, unul care face necesară o flexibilitate deosebită şi viziune pe termen lung", a spus Felix Daniliuc, Directorul Executiv al Departamentului IMM, BRD Groupe Societe Generale.

Conform sursei citate "Evoluând firesc, în acord cu dinamica investiţională asumată şi potenţialul de dezvoltare pe care l-am demonstrat deja, dar urmând şi liniile de sustenabilitate şi politicile actuale pentru energie verde, Vrancart iniţiază acest proiect al cărui impact va fi semnificativ atât pentru companie, cât mai ales pentru comunitate. Mulţumim BRD Groupe Societe Generale pentru parteneriat şi susţinere", a declarat Paul Dumitrescu, directorul general al Vrancart S.A.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb