BRD finanţează Polisano cu 15 milioane euro

Elena Deacu
Companii #Sănătate / 23 februarie 2015

Distribuitorul de medicamente Polisano a încheiat un nou acord de finanţare în valoare de 15 milioane euro cu BRD Societe Generale, informează un comunicat remis redacţiei.

Potrivit documentului, compania, care a trecut printr-o perioadă dificilă anul trecut după moartea fondatorului, Dr. Ilie Vonica, a mai obţinut o finanţare pentru capital de lucru de 10 milioane euro în luna ianuarie a acestui an de la Eximbank.

Compania începe să-şi reconsolideze parteneriatele cu furnizorii şi asigurătorii, fiind în negocieri avansate cu alte trei bănci pentru încă 15 milioane de euro, sumă care va acoperi în totalitate deficitul de numerar al firmei, contractele de finanţare urmând să fie semnate până la sfârşitul lunii martie.

Distribuitorul şi-a atins ţintele propuse pentru primele două luni ale anului privind cifra de afaceri pe distribuţia în circuit închis (spitale), unde este lider de piaţă, urmărind totodată şi creşterea numărului de clienţi pe retail cu încă 1.000 de farmacii până la sfârşitul anului, ceea ce va însemna o cotă mărită de piaţă.

Cifrele preliminare cu care Polisano a încheiat 2014 confirmă eficientă planului implementat de noua echipa managerială: un EBITDA de aproximativ 7 milioane euro şi un profit brut de 3 milioane euro, obţinut la o cifră de afaceri de 305 milioane euro.

Grupul de firme Polisano, cu activităţi în producţia şi distribuţia de medicamente, servicii medicale integrate prestate prin reţeaua proprie de clinici şi spitale, a avut în 2014 o cifră de afaceri de aproape 380 milioane euro, numărând 2.000 salariaţi.

Av. Dr. Remus Borza, Preşedintele grupului de firme Polisano a cooptat încă doi membri în echipa de management, care au făcut parte din staff-ul primarului Klaus Iohannis. Astfel, Simona Brylynskei, care a ocupat funcţia de Director Executiv în cadrul Primăriei Sibiu, a fost numită Directorul Direcţiei Juridice a grupului de firme Polisano. Cristina Bica, Directoarea Direcţiei Tehnice a Primăriei Sibiu, cea care a coordonat marile proiecte de investiţii şi achiziţii publice în perioada mandatelor primarului Klaus Iohannis a fost numită Director de Achiziţii (non pharma) la nivelul grupului Polisano. Cele două doamne se alătură echipei de profesionişti aduşi la Polisano în ultimele 5 luni de preşedintele grupului. Octavian Iacob - Director General Polisano Distribuţie (ex Farmexpert şi Syngenta), Andreea Pîrvu - CFO Polisano Distribuţie (ex ADVENT), Celestin Constantin - Director General Spitalul European Polisano (ex Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon şi Spitalul Floreasca din Bucureşti), Ciprian Ciobanu - Director Devoltare servicii medicale (ex Medlife), Sorin Banciu - Director General Polipharma Industries (ex Amgen şi MSD), Cornelia Tufaru - Director Operaţiuni Polipharma Industries (ex Biofarm şi Zentiva), Mirela Jumanca - Director General Sibpharmamed (ex DONA).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb