"Broadhurst Investments" a contestat la Registrul Comerţului unele decizii ale Adunării Generale "Oil Terminal" (OIL) din 20 februarie, iar directorul ORC a declinat competenţa de soluţionare în favoarea Tribunalului Constanţa, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Compania aminteşte că hotărârile 3,4 şi 6 ale AGA, împotriva cărora acţionarul minoritar Broadhurst a formulat cerere de intervenţie, se referă la revocarea Consiliului de Administraţie, urmare a neaprobării planului de administrare şi a demisiilor subsecvente, alegerea unui nou CA şi stabilirea datei de înregistrare.
Noii administratori aleşi de AGA sunt Toma-Bogdan Costreie, Daniel -Marius Crişan, Elena Daniela David, Cristian-Florin Gheorghe, Dumitru Matei, Dan Păun, potrivit unui comunicat al companiei.
AGA a revocat consiliul anterior format din cei cinci demisionari - Laurenţiu Ciocîrlan, bancher de investiţii la Raiffeisen Bank, Mihai Daniel Aniţei, director general la Azomureş, Valeriu Ivan, Cristian Mihai Chebac, Corin Comşulea şi firma STAAR Rating.
În raportul AGA transmis de companie către BVB, se arată: "În conformitate cu prevederile art 124 (4) din Regulamentul 1/2006 CNVM «Aplicarea votului cumulativ presupune alegerea întregului Consiliu de Administraţie, format din cel puţin cinci membri, în cadrul aceleiaşi AGA», nu se desemnează componenţa unui nou Consiliu de Administraţie prin aplicarea votului cumulativ , în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului României nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare".
Această prevedere a fost contestată de Broadhurst la Registrul Comerţului, după ce compania a susţinut, anterior că statul, prin Ministerul Energiei, a completat în mod nelegal convocatorul Adunării Generale, programate pentru 20 februarie, cu un punct care îi dezavantaja pe minoritari în alegerea noului consiliu de administraţie.
Recent, Broadhurst a depus mai multe plângeri la Ministerul Energiei, Autoritatea de Supraveghere Financiară, reprezentanţa Comisiei Europene în România şi la reprezentanţa FMI în ţara noastră, în care susţine că statul a încălcat procedura votului cumulativ la societatea constănţeană.
Statul completase ordinea de zi cu un punct privind desemnarea în vederea alegerii unor noi membri ai CA, propunere despre care Broadhurst a spus că anulează practic aplicarea votului cumulativ, stipulată la punctul doi, în defavoarea minoritarilor. Ministerul Economiei este principalul acţionar al Oil Terminal, cu 59,6% din capital.
Oil Terminal a încheiat 2014 cu un profit de 490.566 lei, după un câştig zero, în 2013, potrivit datelor preliminare, transmise BVB.
1. nastase voiculescu hrebe asteapta carne proaspata
(mesaj trimis de raudemare în data de 11.03.2015, 07:33)
Mai degraba Alin Niculae prin Oscar Downstream a facut consiliul de administratie si nu statul. Statul suntem noi, toti romanii insa noi nu avem nimic de acolo, numai Oscar Downstream are de castigat pana ii baga in faliment ...ca si la CFR. Numai ce zilele trecute, odata cu numirea noului consiliu, Niculae a mai supt 300 mii dolari de pe urma OIL cu o smecherie de orice junior e obisnuit dar e facuta, zice el, "cu mainile curate". Noi prostii de pe margine nu ne dam seama, doar el stie "cifrul".