"Broker" Cluj află abia la anul cu cât trebuie să-şi despăgubească foştii clienţi

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 decembrie 2009

Dosarul fostului preşedinte-director general, Petru Prunea (foto), se află"în cercetări" la IPJ Cluj şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Dosarul fostului preşedinte-director general, Petru Prunea (foto), se află"în cercetări" la IPJ Cluj şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Anton Ionescu: Ne-am înţeles amiabil cu şapte păgubiţi până acum

Dosarul de la Deva, aşteptat să ajungă în instanţă în două luni

Abia la anul se pare că va afla "Broker" Cluj suma totală cu care au fost păgubiţi investitorii de la Deva şi pe care trebuie să o restituie acestora, după ce autorităţile statului au avut nevoie de mai mult de zece luni ca să descurce iţele fraudei de la Deva.

Anton Ionescu, preşedintele "Broker" Cluj a declarat, pentru ziarul BURSA, că nici acum nu ştie care este suma exactă cu care au fost prejudiciaţi investitorii de la Deva, dar că societatea pe care o conduce a acţionat în judecată foşti angajaţi în cazul cărora a avut probe concrete că au acţionat ilegal.

Domnia sa ne-a spus: "Nici nu nu ştim la ora actuală care este suma totală fraudată la Deva. Am făcut o solicitare la DNA Alba şi ne-au promis că la sfârşitul lunii ianuarie 2010 vom şti suma pe care Broker trebuie să o returneze către investitori. DNA ne-a mai comunicat că, în circa două luni, dosarul fraudei de la Deva va ajunge în instanţă. A durat mai mult pentru că este un dosar foarte complicat, au avut nevoie de mult timp până să identifice toţi păgubiţii, aceştia fiind peste o sută".

La începutul lunii octombrie, fosta directoare a sucursalei din Deva a "Broker" Cluj a fost reţinută preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, la solicitarea procurorilor din cadrul DNA Alba. Fosta angajată "Broker" este cercetată pentru infracţiunile de înşelăciune, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Procurorii DNA susţin că, în perioada 2005-2008, fosta angajată "Broker" a "indus în eroare persoane care intenţionau să investească pe piaţa financiară, le-a întocmit în fals portofolii clienţilor şi le-a eliberat chitanţe pentru sumele primite cu titlul de investiţie, fără să le înregistreze în evidenţele contabile".

În paralel, "Broker"Cluj a încercat să rezolve amiabil o parte din cerinţele păgubiţilor, însă a reuşit să ajungă la o astfel de înţelegere doar cu şapte investitori, din cele câteva sute care au reclamat că au fost păgubiţi, după ce frauda de la Deva a fost descoperită la începutul acestui an. Preşedintele Broker ne-a mai spus: "Noi am încercat să aplicăm procedura şi anume să ajungem la înţelegeri cu acei clienţi despre care am avut dovezi concrete că au fost păgubiţi şi le-am refăcut portofoliul. Apoi, ne-am îndreptat împotriva acelor angajaţi care au participat la fraudă".

În prezent, societatea "Broker" Cluj are deschise şapte procese penale cu foşti angajaţi pentru recuperarea banilor cu care a fost prejudiciată, potrivit conducerii acesteia. Printre cei şapte se numără şi fostul preşedinte-director general Petru Prunea, dosarul acestuia fiind "în cercetări la IPJ Cluj şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj", potrivit unui raport trimis luni de societate Bursei de Valori Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb