Brokerii vor munci mai mult

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 aprilie 2008

Bursa îşi va prelungi programul până la ora 16.30

Comisioane mai mici la IPO-uri

Piaţa bursieră va fi deschisă pentru tranzacţionare mai mult timp, începând din luna iunie, respectiv până la ora 16.30, potrivit deciziei de ieri a Consiliului Bursei de Valori Bucureşti, astfel că brokerii vor munci cu peste două ore mai mult în fiecare zi. Conducerea Bursei speră ca noul program să ducă la o creştere a numărului tranzacţiilor şi, implicit, a lichidităţii.

Tot ieri, Consiliul BVB a decis reducerea comisioanelor percepute pentru ofertele publice de vânzare iniţiale şi secundare de la 0,54% la 0,15% pentru ca tot mai multe firme să apeleze la finanţare pe piaţa de capital.

De asemenea, au fost stabilite noi cerinţe de admitere şi menţinere la tranzacţionare la prima şi a doua categoria a Bursei. Acestea trebuie aprobate de CNVM pentru a putea intra în vigoare.

Pentru admiterea sau menţinerea la Categoria I a BVB, companiile vor trebui să aibă o capitalizare minimă sau capitaluri proprii de 30 de milioane euro, limita anterioară fiind de 8 milioane euro.

Pentru admiterea la Categoria I, firma emitentă trebuie să întocmească un plan de afaceri pentru următorii trei ani, comparativ cu doi ani cum este în prezent.

De asemenea, pentru menţinerea la această categorie se propune modificarea valorilor a doi indicatori de lichiditate. Astfel, valoarea numărului mediu de transferuri va fi înlocuită cu 25 de tranzacţii pe zi, în loc de cinci tranzacţii pe zi, iar valoarea medie a transferurilor se va majora de la 25.000 lei la 40.000 lei.

Firma trebuie să înregistreze o rată anuală a zilelor cu tranzacţii de minim 80% din totalul şedinţelor în care pot fi operate trans­feruri cu acţiunile emitentului, iar rata anuală a titlurilor tranzacţionate în funcţie de free float va fi de minim 3%.

Pentru menţinerea în Categoria a 2-a, valoarea numărului mediu zilnic de tranzacţii se va modifica de la 2 tranzacţii pe zi la 5 tranzacţii pe zi, iar valoarea medie a operaţiunilor va creşte cu 3.000 lei, la 5.000 lei.

Brokerii au fost consultaţi de către BVB cu privire la aceste propuneri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb