BTA: Testarea ne-angajantă a pieţei pentru coridorul vertical al gazelor arată un interes extrem de ridicat

T.B.
Macroeconomie / 11 septembrie 2023

BTA: Testarea ne-angajantă a pieţei pentru coridorul vertical al gazelor arată un interes extrem de ridicat

Interesul comercial relevat de etapa ne-angajantă a testului de piaţă pentru puncte de interconectare de-a lungul coridorului vertical al gazelor este extrem de ridicat, a declarat directorul general al companiei Bulgartransgaz EAD, Vladimir Malinov într-un comunicat de presă publicat luni, informează BTA relatează agerpres.ro.

"Interesul pentru punctele Kulata/Sidirokastro (Bulgaria-Grecia) şi Kardam/Negru Vodă (Bulgaria-România) este dublu faţă de capacităţile existente. Acesta este un semnal clar că trendul ascendent în cererea pentru transportul de gaze sud-nord de-a lungul Coridorului Vertical al Gazelor va persista", a comentat directorul Bulgartransgaz.

Vladimir Malinov a făcut aceste declaraţii după o reuniune de lucru cu privire la Coridorului Vertical al Gazelor, care a avut loc la Salonic în data de 8 septembrie.

Potrivit directorului Bulgartransgaz, capacitatea de-a lungul Coridorului Vertical al Gazelor trebuie crescută astfel încât să răspundă la majorarea livrărilor.

"Intenţionăm să extindem infrastructura astfel încât să creştem capacitatea la punctele de interconectare Kulata/Sidirokastro şi Kardam/Negru Vodă, după derularea procedurilor necesare în conformitate cu legislaţia UE. Acest lucru este în sinergie cu majorarea capacităţii la punctul de interconectare Stara Zagora. Aceste proiecte sunt planificate pentru a fi gata pentru viitoarea tranziţie low-carbon: ar putea fi utilizate pentru hidrogen şi gaze cu un conţinut redus de carbon", a precizat Vladimir Malinov.

Operatorii de sisteme de transport au căzut de acord să înfiinţeze un grup comun de lucru până la data de 15 septembrie. Grupul va coopera pentru a accelera derularea etapei angajante a testului de piaţă pentru proiecte de extindere a capacităţii de-a lungul rutei Coridorului Vertical al Gazelor. Obiectivul proiectelor de extindere a capacităţii şi calendarul lor va fi accelerat graţie coordonării între operatori. Implementarea lor va asigura aprovizionarea cu gaze a Europei şi regiunii noastre dintr-o varietate de surse.

Cu ocazia reuniunii de la Salonic, Vladimir Malinov a discutat cu ministrul Energiei din Republica Moldova, Victor Parlicov. Cei doi au discutat despre acţiunile necesare pentru a asigura posibilitatea tehnică a transportului unor cantităţi necesare de gaze spre Republica Moldova astfel încât să fie garantată securitatea aprovizionării acestei ţări, se arată în comunicatul de presă al Bulgartransgaz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb