Bucureştiul mai are încă foarte multe zone cu potenţial imobiliar neexploatat

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 7 martie 2007

Bucureştiul mai are încă foarte multe zone cu potenţial imobiliar neexploatat

Dacă 2006 a fost anul în care preţul terenurilor din zona Centru-Nord a Capitalei au prins avânt din cauza dezvoltărilor imobiliare, în mod normal, acelaşi lucru este aşteptat să se întâmple şi în celelalte zone ale oraşului. Specialiştii "DTZ Echinox" susţin că sunt foarte multe zone în Bucureşti al căror potenţial este, încă, neexploatat. Rămâne doar ca aces­te zone să fie viabilizate.

Cele mai profitabile oferte de terenuri sunt, în momentul de faţă, amplasamentele cu utilităţi, în apropierea mijloacelor de transport şi pe care pot fi realizate dezvoltări mari. Zona de sud este un bun exemplu în acest sens, în opinia conducerii "DTZ Echinox".

Preţurile din zonele căutate ale Capitalei nu vor putea creşte la infinit pentru că se apropie de un prag peste care profitul inves­titorului nu mai este interesant. În zonele cu potenţial, însă, aprecieri de preţ pot avea loc dacă terenurile sunt echipate cu utilităţi.

Tendinţa de creştere a preţurilor terenurilor va continua şi în anii viitori, în special pentru amplasamentele din vecinătatea dezvoltărilor majore. Dar ritmul de creştere va fi mai lent decât în anii trecuţi pentru că incidenţa costurilor cu terenurile în preţurile finale ale locuinţelor ajunge la limita maximă de suportabilitate pentru investitori, automat aceştia fiind în situaţia de a-şi asuma aceleaşi riscuri de investiţie la profitabilităţi mai mici.

Totodată, zona de sud a Bucureştiului ar putea înregistra, în acest an, o uşoară creştere a preţului terenurilor din cauza speculaţiilor. Majorări de preţ mai pot apărea în zonele în curs de dezvoltare.

Potrivit "DTZ Echinox", 45% din piaţa imobiliară din ţara noastră este acoperită de investitori autohtoni. Aceştia sunt, cel mai adesea, orientaţi către dezvoltări rezidenţiale de mai mică anvergură. Totuşi, analiştii imobiliari se aşteaptă ca dezvoltatorii locali să ajungă la nivelul celor occidentali, în anii următori, ca amploare a proiectelor.

Problemele principale cu care se confruntă investitorii români sunt rigiditatea creditului imobiliar şi a planificării urbane, greutatea în obţinerea avizelor urbanistice, lipsa unor subcontractori de calitate, dar şi puterea financiară. Avantajele pe care le au companiile locale de dezvoltare sunt deţinerea unor terenuri achiziţionate la costuri mai mici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb