Bugetul "Transgaz" pentru Nabucco este de 14,5 milioane de euro

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 22 iunie 2010

Creditele contractate de "Nabucco Gas Pipeline International" GmbH (NIC) vor fi în proporţie de 70% din valoarea costurilor aferente construcţiei conductei "Nabucco".

Creditele contractate de "Nabucco Gas Pipeline International" GmbH (NIC) vor fi în proporţie de 70% din valoarea costurilor aferente construcţiei conductei "Nabucco".

Bugetul alocat de către "Transgaz", în acest an, pentru implementarea pro-iectului Nabucco este în valoare de aproximativ 14,5 milioane de euro, ne-a declarat Elisabeta Ghidiu, di-rector strategie, piaţă de capital, comunicare şi relaţii corporative din "Trans-gaz". Suma este destinată acoperirii activităţilor derulate în anul 2010, respectiv proiectarea generală a conductei, proiectarea locală, sume aferente consultanţilor, sume aferente desfăşurării activităţilor curente în compania "Nabucco Gas Pipeline International" GmbH (NIC) şi în companiile Nabucco locale existente.

Doamna Ghidiu ne-a precizat: "Hotărârea de Guvern pentru aprobarea acordării garanţiilor guvernamentale pentru < Transgaz > este necesară în vederea obţinerii finanţărilor de proiect în cadrul Nabucco. Conform graficului de proiect, obţinerea finanţării este estimată a se finaliza până la sfârşitul anului 2011. Garanţiile gu-vernamen-tale sunt necesare în vederea garantării, de către < Trans-gaz > a cotei parte care îi revine din finanţare, res-pectiv 16,67% din creditele con-tractate de către NIC".

Creditele contractate de NIC vor fi în proporţie de 70% din valoarea costurilor aferente construcţiei conductei "Nabucco" (în valoare totală de circa 8 miliarde euro). "Transgaz" va trebui să prezinte garanţii guvernamentale pentru cota care îi revine ca şi asociat, din valoarea totală a creditelor contractate de către NIC. 30% din valoarea Nabucco va fi asigurată din surse proprii ale acţionarilor companiei de proiect.

Conducta Szeged-Arad, operaţională în cursul acestui an

Deşi construcţia a fost finalizată, conducta de transport a gazelor Szeged-Arad va deveni operaţională în cursul anului 2010, ne-a mai declarat Elisabeta Ghidiu. Actul oficial pe care compania maghiară de trans-port gaze naturale îl mai are de obţinut este Acordul interguvernamental bilateral, care a fost semnat de către Guvernul român şi cel maghiar, şi care urmează să fie ratificat de către parlamentele ambelor ţări.

Interconectarea cu Bulgaria, gata în 2012

Interconectarea reţelei noastre de transport cu Bulgaria este în stadiul de proiectare a detaliilor de execuţie. Potrivit oficialului "Transgaz", valoarea alocată de companie pentru acest proiect, în acest an, este de un milion de lei. Conducta va fi finalizată în anul 2012.

Compania a obţinut un profit net de 189,2 milioane lei, în primul trimestru, în urcare cu 30% faţă de primele trei luni din 2009. Afacerile societăţii s-au cifrat la 446,7 milioane lei, consemnând o apreciere cu 15%.

"Transgaz" are un capital social de 117,7 milioane lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 10 lei. Ministerul Economiei deţine 73,51% din titluri, în timp ce Fondul Proprietatea are 14,98% din acţiuni. Ministrul Economiei, Adriean Videa-nu, a anunţat, recent, că statul intenţionează să mai vândă pe Bursa de la Bucureşti un pachet din acţiunile "Transgaz", fără a-şi pierde poziţia de acţionar majoritar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb