Bulgaria adaugă în certificatul verde testul de anticorpi

G.B
Internaţional / 10 noiembrie 2021

Bulgaria adaugă în certificatul verde testul de anticorpi

Bulgaria introduce în certificatul verde testul de anticorpi, a anunţat ieri ministrul Sănătăţii, Stoycho Katsarov. Astfel, începând de joi, cei care au avut COVID şi nu au ştiut sau nu au declarat, vor putea obţine documentul care va fi valabil 90 de zile, potrivit Digi24.

Bulgaria extinde certificatul verde Covid-19 şi pentru persoanele care nu sunt vaccinate şi nu sunt înregistrate în statistica celor trecuţi prin boală, dar care au în sânge anticorpi neutralizanţi împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Certificatele pentru cei care dovedesc printr-o analiză de sânge că au un nivel al anticorpilor IgG de cel puţin 150 BAU/ml vor fi eliberate începând de joi, scrie EFE, citat de Agerpres. Aceste certificate au o valabilitate de 90 de zile şi pot fi folosite numai pe teritoriul bulgar.

Autorităţile bulgare răspund astfel cererilor formulate de diverse grupuri de cetăţeni nemulţumiţi de restricţiile impuse pentru frânarea noului val virulent al pandemiei care a provocat niveluri record ale spitalizărilor şi deceselor.

Printre alte măsuri, pentru accesul în spaţiile publice închise este necesar certificatul verde, pe care îl obţin persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă, cele care au un test negativ recent sau care au trecut prin boală şi a căror infectare a fost confirmată la momentul respectiv prin testare.

Prin extinderea acum a acestui certificat şi pentru cei care au avut infecţii asimptomatice, ori au avut simptome, dar nu s-au testat şi prin urmare nu se regăsesc în bilanţul oficial al îmbolnăvirilor, autorităţile bulgare speră că vor avea o imagine mai apropiată de realitate a numărului real al celor infectaţi.

Pe de altă parte, ministrul bulgar al sănătăţii a anunţat că 1,5 milioane de teste rapide vor fi folosite pentru testarea elevilor în şcoli. Însă, a adăugat el, unul dintre furnizori ''a dispărut'' fără să livreze cele 200.000 de teste contracte de la acesta, aşadar o parte dintre elevi vor continua cursurile în regim online până când va fi rezolvată problema testelor.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ia o gramada de politicieni romani, majoritatea analfabeți (excepțiile sunt putine), fără spirit național, coborâți din WC-urile Westului celui nazist, pune-i intr-o clădire mare, apoi ia un popor jefuit de toți, un diamant șlefuit, ținut fără medicamente, fără tehnici de vârf, fără tehnici anti-paralizie și anti-cancer, fără venituri, apoi pune-i sa scarbe prin gunoaiele fasciste ale istoriei! Rezultatul e cel de sus, din titlu! Jur nu mai e?? “Animal farm” on fire?

    1. Nu mai e?

      Nu mai e?

    Peste România!

    1. Europa jigarita, departe de Epică Luminilor, fără nicio Enitate Suprema benefica!

    Sfat pentru romanii din sudul tarii, luati-va certificat verde de la bulgari si mergeti la shopping si turism in Bulgaria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb