Bursa cerealelor nu poate fi pusă în practică mai repede de doi ani

N.I.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 6 aprilie 2009

Bursa cerealelor este un proiect al Bursei de Mărfuri Sibiu care nu va putea fi pus în practică mai devreme de doi ani, a declarat, vineri, preşedintele Bursei Monetare şi Financiare de Mărfuri Sibiu (BMFMS), Teodor Ancuţa. Pentru înfiinţarea Bursei de cereale ar fi necesar minimum 50 de milioane de euro. Domnul Ancuţa, citat de NewsIn, a precizat: "Este nevoie de mai multe lucruri pentru a demara acest proiect, cele mai importante fiind un fond de garantare, certificatele de depozit, iar silozurile trebuie să fie licenţiate. În acest moment, totul depinde de Guvern, în funcţie de cum se mişcă acesta, dar nu cred că poate fi realizat proiectul mai repede de doi ani".

Preşedintele BMFMS a mai spus că înfiinţarea unei burse a cerealelor în cadrul Bursei Monetare şi Financiare de Mărfuri Sibiu ar elimina samsarii de cereale de pe piaţă. La rândul său, ministrul agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat, vineri, că va lua în calcul înfiinţarea cât mai rapidă a Bursei de cereale, urmând ca acţiunile să fie tranzacţionate de marile burse de cereale ale lumii. Domnia sa susţine că discuţiile pentru acest proiect au fost demarate încă din mandatul trecut în care domnia sa a fost Ministrul Agriculturii, dar, din păcate, a fost abandonat de guvernul care a succedat

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Buna ziua

    Cred ca idea este buna. Totusi nu cred ca va merge. sunt mai multe burse futures de cereale. Cea mia liquida si singura care functioneaza bine e Euronext Paris.  

    Mai sunt sectiunea LIFFE la Londra, Hanovra, si Budapesta. 

    Pt a diminua costurile si a demara rapid, dar si pt a da cat de cat o speranta sa mearga si sa fie multa liquiditate ar trbui utilizata bursa sau din PAris - Euronext sau din Budapesta. Creerea unei burse locale ar pastra un mic volum si posiilitate de manipulare la alt nivel, de asemenea slaba liquiditate daca se doreste iesirea dintr-o pozitie. 

    Numai bine. 

    Puteti sa reactionati la opinia mea. 

    Multumesc. 

    Cordial,

    So rin  

    Atata timp cat in aceasta tara coruptia domneste la toate nivelurile nu cred ca va putea rezolva lucrurile infiintarea acestei burse iar daca se va intampla sa fie infiintata pt acel scop si nu pentru a mai "mulge" niste bani diverse persoane. Fermierii din aceasta tara au fost "mulsi" destul iar daca nu vor fi sprijiniti de ministerul agriculturii prin subventii corecte si la timp nu vor mai da "lapte". Agricultura nu va putea fi performanta decat daca se vor lucra terenurile in asociatii sau si individual dar sa aibe suprafete destul de mari pe care sa le poata gestiona bine si la timp. Ar trebui sa dam putin istoria inapoi si sa luam exemplu de la Ceausescu care de bine de rau a facut ca agricultura sa mearga in tara asta, important este sa luam lucrurile bune de atunci si organizarea; ceva bun tot vom gasi daca vrem sa cautam.

    Va multumesc si va doresc sa gasiti solutii bune pt AGRICULTURA si CEI CARE O PRACTICA 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb