Bursa din Hong Kong nu renunţă la campania de preluare a London Stock Exchange

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 septembrie 2019

Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. (HKEX) încearcă să convingă acţionarii London Stock Exchange Group Plc, operatorul Bursei de Valori din Londra (LSE), să accepte oferta de preluare în numerar şi acţiuni de 39 de miliarde de dolari pe care a lansat-o recent pentru aceasta.

La data de 11 septembrie, HKEX, operatorul Bursei din Hong Kong, a lansat o ofertă nesolicitată de 39 de miliarde de dolari pentru preluarea LSE, menţionând: "Boardul HKEX crede că planul de combinare cu operaţiunile LSE reprezintă o oportunitate strategică extrem de convingătoare de a crea un lider în infrastructura de piaţă globală".

Însă, LSE a respins, vinerea trecută, oferta HKEX, considerând că propunerea are "deficienţe fundamentale" şi, totodată, se va lovi de obstacole în domeniul reglementării.

HKEX susţine că au existat consultări iniţiale constructive cu autorităţile de reglementare, dar pot apărea obiecţii de la Consob - autoritatea de reglementare a pieţei italiene (Borsa Italiana) - care este deţinută de LSE.

HKEX are termen până la data de 9 octombrie să lanseze o contraofertă fermă sau să renunţe.

Conform presei străine, există semne că este posibil ca HKEX să nu mai dorească să discute termenii ofertei de preluare, dar va începe o campanie de trei săptămâni prin care urmăreşte să schimbe punctul de vedere al celor 25 de investitori cheie ai LSE.

Încă de când a primit oferta, operatorul bursei londoneze a anunţat că rămâne angajat în preluarea Refinitiv şi continuă să facă progrese în procesul de achiziţie a acestui furnizor de informaţii financiare.

Luna trecută, London Stock Exchange Group a decis să cumpere Refinitiv Holdings (fosta divizie Financial & Risk din cadrul grupului Thomson Reuters), pentru 27 de miliarde de dolari. Refinitiv Holdings este cel mai important rival al portalului de ştiri Bloomberg, iar afacerea va extinde semnificativ divizia de informaţii financiare a LSE, reducând dependenţa operatorului buriser de veniturile din tranzacţionare. Bursa din Londra va deveni, astfel, un distribuitor major de date financiare.

HKEX a specificat, după lansarea ofertei pentru LSE, că tranzacţia propusă pieţei britanice va continua doar dacă preluarea Refinitiv va fi anulată.

Dacă HKEX ar fi preluat LSE, gigantul nou-creat ar fi avut o valoare de circa 70 de miliarde de dolari, potrivit Business Insider India.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb