Bursa din Londra are pierderi de peste 520 milioane dolari

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 mai 2009

Conducerea LSE propune un dividend final de 16 pence/acţiune, care, împreună cu cel interimar, de 8,4 pence, asigură un dividend total de 24,4 pence/titlu, mai mare cu 2% faţă de anul precedent.

Conducerea LSE propune un dividend final de 16 pence/acţiune, care, împreună cu cel interimar, de 8,4 pence, asigură un dividend total de 24,4 pence/titlu, mai mare cu 2% faţă de anul precedent.

"London Stock Exchange Group" Plc (LSE), operatorul Burselor de Valori din Londra şi Milano, a raportat pierderi anuale din cauza deprecierii investiţiei făcute în "Borsa Italiana" SpA.

Pierderea netă a fost de 338 milioane de lire sterline (523 milioane de dolari) în cele 12 luni încheiate în 31 martie, comparativ cu un profit de 168,3 milioane de lire în exerciţiul fiscal anterior. Bursa a înregistrat reduceri în bilanţul contabil de 484 milioane de lire ca urmare a achiziţiei Bursei din Milano. Analiştii aşteptau ca aceste reduceri să fie de numai 380 milioane de lire.

"Reducerile contabile reprezintă o ajustare tehnică ce reflectă o deteriorare majoră a condiţiilor economice curente", a declarat preşedintele LSE, Chris Gibson-Smith. Acesta a adăugat: "Deşi condiţiile de piaţă vor fi, în continuare, provocatoare, conducerea LSE consideră că grupul este bine poziţionat pentru viitor".

LSE, condusă până ieri de Clara Furse, a preluat Borsa Italiana în 2007, după ce a respins cinci propuneri de preluare de la rivalii săi, printre care "Euronext" NV, "Deutsche Börse" AG şi "Nasdaq Stock Market" Inc. LSE este condusă acum de Xavier Rolet.

Vânzările LSE au crescut cu 23% în perioada de raportare, la 671,4 milioane de lire. Vânzările diviziei de servicii pentru emitenţi au crescut cu 10%, la 90,4 milioane de lire. Vânzările diviziei de servicii de tranzacţionare au sporit cu 4%, la 275,3 milioane de lire. Divizia de servicii informatice şi-a majorat vânzările cu 27%, la 182,9 milioane de lire. Vânzările din serviciile post-tranzacţionare au crescut de mai bine de două ori, însumând 104 milioane de lire.

Unii specialişti sunt de părere că LSE a pierdut cotă de piaţă în favoarea unor entităţi nou-intrate pe segmentul tranzacţiilor cu acţiuni, precum Chi-X sau Turquoise. Însă oficialii LSE afirmă că volumul de tranzacţionare s-a îmbunătăţit de la începutul anului fiscal curent, iar în aprilie media zilnică de tranzacţionare a fost cu 2% mai mare decât în anul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb