Bursa din Sibiu aşteaptă cel puţin 12 emitenţi pe piaţa spot

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 noiembrie 2009

Unii dintre emitenţi vor fi dublu listaţi, la Sibiu şi la Varşovia

Bursa din Sibiu, cunoscută până acum pentru tranzacţiile cu derivate, şi-a propus să-şi lanseze propria piaţă spot pe 22 ianuarie, anul viitor, ocazie cu care împlineşte 15 ani de activitate, potrivit lui Teodor Ancuţa, preşedintele instituţiei.

Primul emitent ale cărui acţiuni vor fi transferate, "pe loc", la Sibiu sunt chiar cele ale operatorului Sibex, care deja şi-a ales un intermediar pentru listare, respectiv Banca Comercială Română.

Domnul Ancuţa ne-a declarat: "Am ţinut cont de performanţa, de notorietatea şi credibilitatea băncii. În plus, acest intermediar ne-a dat şi cel mai scurt timp pentru listare, de trei săptămâni începând de luni".

Teodor Ancuţa ne-a mai spus că piaţa spot sibiană va găzdui lunar câte o ofertă publică iniţială, astfel încât la finalul anului, acţiunile a 12 emitenţi să se regăsească în oferta Sibex.

"În februarie, va fi listată compania Adeplast. În ceea ce priveşte următoarele IPO-uri, sperăm ca multe dintre ele să fie listări duble cu Bursa din Varşovia", ne-a declarat Teodor Ancuţa.

Derivatele se vor tranzacţiona pe noua platformă din 14 decembrie

Bursa din Sibiu a programat, pentru 14 decembrie, lansarea noii platforme GlobalVision pentru tranzacţionarea derivatelor. Teodor Ancuţa estimează că tranzacţionarea cu certificate de emisie de CO2 va începe tot pe 14 decembrie, lansarea derivatelor pe indicele american Dow Jones, pe petrol şi pe aur, fiind amânată pentru anul viitor.

Pentru a fi pregătiţi pentru schimbările efectuate de bursa sibiană, brokerii vor trebui să fie atestaţi pentru piaţa spot şi reatestaţi pentru piaţa derivatelor, în acest sens, Sibex organizând o întrunire între 20 şi 22 noiembrie, la Păltiniş.

Participanţii la piaţă, indiferent dacă sunt sau nu acţionari ai bursei, vor avea de achitat un tarif de 250 euro/lună pentru accesul pe noua platformă, aplicabil începând cu aprilie 2010, după cum au decis acţionarii Sibex întruniţi, ieri, în Adunarea generală.

Tot ieri, s-a mai hotărât diminuarea valorii nominale a unei acţiuni Sibex de la 10 lei/acţiune la 1 leu/acţiune. Astfel, a crescut numărul de acţiuni de la 2,15 milioane lei, la 21,53 milioane lei, fără a se modifica capitalul social.

Acţionarii au mai aprobat modificarea mai multor regulamente, în urma recomandărilor CNVM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb