Burse private pentru studenţi

Ziarul BURSA #Politică #Legislatie / 19 februarie 2004

Proiectul de lege privind acordarea burselor private pentru studenţi a fost discutat ieri, la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului de către ministrul Alexandru Athanasiu şi reprezentanţi ai asociaţiilor oamenilor de afaceri şi ai organizaţiilor studenţeşti.

"Legea stabileşte avantaje reciproce pentru parteneri, fiind un lucru pozitiv pentru studenţi crearea unui cadru legislativ de acordare a acestor burse. Oamenii de afaceri sunt interesaţi în măsura în care fac şi astăzi cheltuieli cu pregătirea profesională. Prin intermediul universităţilor, le vom pune la dispoziţie o bază de date cu studenţii şi elevii meritorii, specialiştii de mîine.

Trebuie să fim realişti, în acest an nu se mai poate modifica codul fiscal, iar procentul de fonduri deductibile din profitul firmei pentru burse private nu poate fi mai mare de doi la sută. În anii următori acest procent va creşte, putînd fi acordat un număr mai mare de burse", a spus ministrul Alexandru Athanasiu.

El speră ca poiectul de lege să fie adoptat de parlament în această sesiune legislativă pentru a putea fi aplicat încă din toamna acestui an.

La rîndul său, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Florin Pogonaru, a menţionat că oamenii de afaceri sunt interesaţi să se creeze un astfel de sistem de burse, cu condiţia asigurării maximei transparenţe, ca şi a cadrului democratic adecvat. Acest lucru presupune stimularea competiţiei dintre studenţi şi dintre universităţi, prin crearea unei baze de date cu studenţii meritorii. Referindu-se la fiscalitate, Florin Pogonaru a arătat că exis-tă firme care alocă, anual, peste 400.000 de dolari pentru pregătirea profesională, dar ar fi dispuse să investească de trei ori mai mult dacă ar creşte procentul de deductibilitate la peste trei la sută.

Preşedintele "Rompetrol Group", Dinu Patriciu, a declarat că acordă de mai mulţi ani, ca persoană fizică, 15 burse pentru studenţii Universităţii de Arhitectură "Ion Mincu". "Dacă procentul de deductibilitate de la impozit din venitul global va fi de cinci la sută, voi da mult mai multe burse", a spus preşedintele "Rompetrol". De asemenea, preşedintele "Ana Group", George Copos, a spus că, în forma actuală a legii, companiile sale vor acorda zece burse pentru studenţi de la finanţe şi turism, dar se pot da şi peste 100 de burse dacă va creşte procentul de deductibilitate.

Bursele nu pot fi mai mici decît salariul minim pe economie. Valoarea acestora poate fi stabilită numai prin contractul dintre angajator şi student.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb