BURSELE DIN LUME Trei zile de creştere pe pieţele europene

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 octombrie 2015

Trei zile de creştere pe pieţele europene

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, pentru a treia zi la rând, investitorii speculând că datele economice slabe vor determina băncile centrale să continue măsurile de relaxare monetară.

Titlurile companiei auto franceze "Renault" SA au crescut cu 4,8%, la 68,87 euro. Potrivit cotidianului Le Figaro, board-ul "Renault" urma să ia în discuţie, ieri, alianţa cu partenerul său japonez "Nissan Motor" Co.

Acţiunile "Nestlé" SA, cel mai mare grup alimentar din lume, au câştigat 0,1%, afişând un preţ de 74,75 franci. Compania elveţiană poartă discuţii avansate cu producătorul european de îngheţată "R&R Group" pentru formarea unei societăţi mixte în Europa şi Africa, entitate care va avea vânzări anuale de 3 miliarde de franci elveţieni (3,1 miliarde dolari).

Titlurile companiei franceze de media "Vivendi" SA au urcat cu 2,1%, la 21,40 euro. Grupul francez a confirmat, ieri, că şi-a majorat deţinerea la "Telecom Italia" SpA (la 19,9%), măsură care ridică investiţia sa totală în fostul monopol italian de telefonie la peste 3 miliarde de euro.

Acţiunile "Telecom Italia" au consemnat un avans de 0,4%, la 1,08 euro.

Titlurile "Volkswagen" AG, cel mai mare grup auto din Germania, s-au apreciat cu 1%, la 105,10 euro. Noul director executiv al companiei, Matthias Müller, a anunţat, ieri, că va amâna sau anula unele investiţii non-esenţiale.

Acţiunile producătorului de bere "SABMiller" Plc, care realizează 70% din vânzările sale pe pieţele emergente, au scăzut cu 3%, la 3.651,50 pence. Compania a raportat accelerarea creşterii profitului său de bază în trimestrul al doilea, însă a menţionat că suferit de pe urma slăbirii continue a valutelor ţărilor emergente faţă de dolar.

La ora 16.40 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a crescut cu 0,4%, la 6.321,89 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 0,8%, la 4.655,38, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 0,9%, la 9.899,25.

Fluctuaţii în SUA

Pe pieţele americane, acţiunile au fluctuat ieri, în deschidere, după ce administraţia americană a anunţat creşterea cu 15,6% a deficitului comercial al SUA, în august.

Titlurile "Suncor Energy" Inc. au urcat cu 0,5%, la 26,57 dolari. Compania energetică a lansat o ofertă nesolicitată, de 6,6 miliarde de dolari canadieni (5 miliarde dolari SUA), pentru "Canadian Oil Sands" Ltd., în încercarea de a-şi consolida acţionariatul într-una din cele mai scumpe regiuni producătoare de ţiţei din lume.

Acţiunile "Citigroup" Inc., a treia bancă majoră din SUA, s-au depreciat cu 0,5%, la 50,90 dolari, după ce aceasta a promis să taie creditarea către companiile care deţin mine de cărbune, aducând ca motiv "provocările extraordinare" privind schimbarea climei.

Titlurile "PepsiCo" Inc., al doilea producător major de băuturi răcoritoare la nivel mondial, au înregistrat un plus de 1,9%, la 97,65 dolari. Compania a raportat un profit peste aşteptări pentru trimestrul al treilea.

La ora 09.45, indicele Standard & Poor's 500 a scăzut cu 0,1%, la 1.984,73 puncte, Nasdaq Composite - cu 0,1%, la 4.774,41, Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,2%, la 16.817,08.

Asia, în urcare

La bursele din Asia, acţiunile au urcat ieri, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora politicile băncilor centrale globale vor rămâne relaxate ca să contracareze creşterea economică slabă.

Titlurile "Mitsubishi" Corp., cea mai mare casă de comerţ din Japonia, au urcat cu 0,7%, la 2.068,5 yeni. "SMBC Nikko Securities" Inc. consideră că "Mitsubishi" şi alte case de comerţ vor avea de câştigat de pe urma unui acord istoric, menit să relaxeze schimburile în rândul mai multor state din zona Trans-Pacific.

Acţiunile "Sakata Seed" Corp. au câştigat 9%, ajungând la 2.222 yeni. "Bank of America" Corp. a informat că distribuitorul japonez de seminţe este unul dintre potenţialii beneficiari ai acordului Trans-Pacific.

Titlurile "Sony" Corp., producător japonez de electronice, au consemnat un avans de 0,5%, la 3.156 yeni. Societatea anunţă că îşi va desprinde operaţiunile cu semiconductori, ca să impulsioneze creşterea pe segmentul dispozitivelor precum senzorii de imagine, care au susţinut redresarea sa.

Acţiunile "National Australia Bank" Ltd. au crescut cu 1,1%, la 30,92 dolari australieni, după ce banca centrală a ţării a decis să menţină dobânda cheie la nivelul minim record de 2%.

Titlurile "Largan Precision" Co., companie tehnologică din Taiwan, s-au apreciat cu 8,5%, la 2.690 dolari taiwanezi, după ce aceasta a raportat creşterea vânzărilor sale.

Acţiunile "Tokai Tokyo Financial Holdings" Inc., firmă de brokeraj din Japonia, au scăzut cu 7,2%, la 679 yeni, după ce "Credit Suisse Group" AG a redus calificativul firmei.

Indicele Nikkei 225 al Bursei din Tokyo a crescut cu 1%, la 18.186,10 puncte, S&P/ASX 200 al pieţei din Sydney - cu 0,3%, la 5.167,40, Taiex al celei din Taipei - cu 0,5%, la 8.394,10. Bursele din China au fost închise (sărbătoare naţională).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb