BURSELE LUMII Oscilaţii pe bursele europene, la finele săptămânii trecute

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 25 mai 2020

Oscilaţii pe bursele europene, la finele săptămânii trecute

Bursele din Europa au fluctuat vineri, investitorii având temeri legate de tensiunile dintre SUA şi China, în condiţiile în care Senatul american a aprobat norme ce ar putea împiedica firmele din China să se listeze pe pieţele de la New York.

Euronext Paris

- Acţiunile companiei auto Renault SA au coborât cu 2,9%, la 17,20 euro. Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a avertizat că Renault luptă să supravieţuiască în contextul crizei coronavirusului, adăugând însă că producătorul auto trebuie să îşi asume unele angajamente cu privire la menţinerea în Franţa a celor mai avansate activităţi tehnologice.

- Indicele CAC 40 s-a depreciat cu 0,02%, la 4.444,56 puncte.

Deutsche Börse

- Titlurile companiei auto germane Daimler AG au înregistrat un minus de 0,3%, la 31,34 euro. Geely va explora posibilitatea unei cooperări mai strânse cu Daimler, conform declaraţiilor făcute vineri de Li Shufu, preşedintele grupului auto chinez.

- Acţiunile companiei aeriene Deutsche Lufthansa AG au scăzut cu 1,2%, la 8,04 euro. Discuţiile privind acordarea unui pachet de salvare de nouă miliarde de euro către Lufthansa s-au blocat din cauza disputei referitoare la comanda de avioane Airbus făcută de compania aeriană, conform publicaţiei Handelsblatt, care citează surse anonime.

- Indicele DAX a urcat cu 0,07%, la 11.073,87 puncte.

London Stock Exchange

- Acţiunile producătorului de articole de lux Burberry Group Plc au câştigat 3,3%, atingând 1.420 pence. Directorul executiv al companiei, Marco Gobbetti, a declarat că aceasta este încurajată de "o redresare solidă în unele părţi din Asia".

- Indicele FTSE 100 a coborât cu 0,4%, la 5.993,28 puncte.

New York Stock Exchange

Bursele americane au scăzut vineri, în contextul noilor tensiuni SUA-China.

- Titlurile Alibaba Group Holding Ltd. au coborât cu 5,9%, la 199,70 dolari, deşi cel mai mare retailer online din China a anunţat rezultate financiare trimestriale peste estimări.

- Acţiunile lanţului american de îmbrăcăminte Gap Inc. s-au apreciat cu 0,2%, la 8,21 dolari. Gap intensifică utilizarea roboţilor în depozitele sale pentru asamblarea comenzilor online, astfel încât să poată limita contactul uman în timpul pandemiei coronavirusului.

- Indicele Dow Jones Industrial Average a coborât cu 0,04%, la 24.465,16 puncte, S&P 500 a urcat cu 0,2%, la 2.955,45.

Nasdaq

- Titlurile producătorului de maşini electrice Tesla Inc. au scăzut cu 1,3%, la 816,88 dolari. Fabricile de automobile şi de baterii ale Tesla din Fremont, California, respectiv din Sparks, Nevada, au revenit la programul normal de lucru, cu unele măsuri de precauţie legate de sănătate.

- Acţiunile Amazon.com Inc. au pierdut 0,4%, ajungând la 2.436,88 dolari. Gigantul de comerţ online va programa evenimentul anual de cumpărături Prime Day în luna septembrie şi va permite livrarea nelimitată de bunuri neesenţiale în depozitele sale, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal.

- Indicele Nasdaq Composite a urcat cu 0,4%, la 9.324,59 puncte.

Tokyo Stock Exchange

Bursele din Asia au scăzut vineri, în condiţiile în care China consolidează controlul asupra Hong Kong-ului cu noi norme de siguranţă, dar şi pe fondul noilor tensiuni dintre Washington şi Beijing.

- Titlurile constructorului auto japonez Nissan Motor Co. s-au depreciat cu 2,5%, la 373 yeni. Compania intenţionează să elimine peste 20.000 de locuri de muncă (15% din forţa sa de muncă de la nivel global), în cadrul unui plan de redresare a operaţiunilor, potrivit unor surse citate de agenţia japoneză Kyodo.

- Acţiunile operatorului de telefonie mobilă SoftBank Group Corp. au urcat cu 2,8%, la 4.607 yeni. Conglomeratul a informat că, luna aceasta, va obţine circa 310,2 miliarde de yeni (2,9 miliarde de dolari) din vânzarea unei cote de 5% din subsidiara sa niponă de servicii wireless.

- Indicele Nikkei 225 a coborât cu 0,8%, la 20.388,16 puncte.

Sydney Stock Exchange

- Acţiunile companiei miniere Whitehaven Coal Ltd. s-au depreciat cu 2,6%, la 1,70 dolari australieni, pe fondul apariţiei informaţiei conform căreia China ar putea înăspri normele privind importurile de cărbune, în a doua jumătate a anului curent.

- Indicele S&P/ASX 200 a coborât cu 1%, la 5.497 puncte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai asta e specificul piețelor..sa fluctueze.

    Deocamdată sunt pe revenire modestă dar în toamna s-ar putea sa asistăm la reluarea prăbușirii odată cu primele falimente. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb