Bursele şi preţurile petrolului au scăzut la nivel mondial

S.B.
Internaţional / 22 februarie 2023

Bursele şi preţurile petrolului au scăzut la nivel mondial

Pieţele globale de acţiuni au scăzut, în timp ce randamentele titlurilor americane de Trezorerie au atins noi maxime, marţi, în timp ce investitorii au analizat perspectivele unei politici monetare stricte mai lungi decât se anticipa a Rezervei Federale (Fed), în urma unor date economice solide, informează news.ro.

Investitorii şi-au menţinut o atitudine conservatoare, după ce oficialii Fed au semnalat săptămâna trecută că banca centrală a Statelor Unite va continua să crească ratele dobânzilor pentru mai mult timp decât s-a estimat anterior, în încercarea sa de a domoli inflaţia.

Fed va publica miercuri procesul-verbal al ultimei sale întâlniri, care va oferi investitorilor o imagine asupra modului în care oficialii preconizează că vor merge ratele dobânzilor, după ce datele recente au arătat că preţurile de consum şi angajarea forţei de muncă din SUA sunt mai puternice decât erau aşteptările.

Un sondaj publicat marţi a arătat că activităţile de afaceri din SUA şi-au revenit în mod neaşteptat în februarie, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni şi reafirmând rezistenţa economiei americane în ciuda acţiunilor de politică monetară ale Fed.

Randamentele titlurilor de referinţă, pe 10 ani, au crescut la cel mai ridicat nivel din 10 noiembrie, înainte de a se retrage la 3,9175%.

Curba randamentelor dintre titlurile pe doi ani şi pe 10 ani a rămas profund inversată, la minus 0,78 de puncte procentuale, indicând îngrijorări sporite cu privire la o recesiune iminentă.

Indicele acţiunilor mondiale MSCI, care urmăreşte acţiunile din 50 de ţări, a scăzut cu 1,34%. Indicele paneuropean STOXX 600 a scăzut cu până la 1%, înainte de a recupera o parte din pierderi, până la un declin de 0,19%.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,52%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,37%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,46%.

Pe Wall Street, toţi cei trei indici majori au fost tranzacţionaţi în scădere, pierderile cele mai mari fiind înregistrate de acţiunile companiilor din sectorul tehnologiei.

Preţurile petrolului au scăzut într-o sesiune volatilă, deoarece preocupările persistente cu privire la creşterea economică globală au depăşit temerile legate de oferta limitată şi i-au determinat pe investitori să obţină profituri din câştigurile din ziua precedentă.

Cotaţia ţiţeiului Brent a scăzut cu 1,38%, până la 82,91 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) pentru luna martie, care expiră marţi, a scăzut cu 0,12%, până la 76,25 dolari pe baril.

Dolarul a crescut faţă de majoritatea monedelor importante, pe fondul datelor care arată întărirea economiei SUA.

Indicele dolarului a fost tranzacţionat la 0,125%. Euro a scăzut cu 0,24%, până la 1,0656 dolari, deoarece a fost sub presiune din cauza datelor care au arătat că activitatea de producţie din zona euro s-a deteriorat.

Preţurile aurului au scăzut, pe măsură ce dolarul a crescut şi randamentele obligaţiunilor au crescut. Aurul spot a scăzut cu 0,4%, la 1.834,02 dolari uncia, în timp ce contractele futures pe aur din SUA au coborât cu 0,26%, până la 1.835,60 dolari uncia.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. inversati bondurile de 10 ani peste pietele de capital dorite / burse / indici principali.

    s c cret 

    Efecte secundare a inarmarii si psihozei de razboi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb