Buscopan, cel mai bine vândut medicament antispastic la nivel mondial, disponibil în România

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 16 iunie 2009

O serie de date publicate cu ocazia congresului internaţional de gastroenterologie de la Los Angeles arată că una din patru persoane se plânge de disfuncţii abdominale - ale căror simptome sunt crampele, durerile şi discomfortul abdominal - acompaniate adesea şi de alte simptome digestive cum ar fi: greaţă, vărsături, constipaţie sau balonare. Frecvent, aceste suferinţe reprezintă o cauză de absenteism la serviciu.

Studiile indică faptul ca femeile sunt afectate într-o proporţie mai mare decât bărbaţii - 31% faţă de 22%. Primele simptome apar de obicei între 27 şi 31 de ani.

Două treimi din cei chestionaţi au recunoscut că simptomele apar brusc, iar peste o treime (34,5%) au spus că suferă cel puţin o criză abdominală majoră săptămânal.

În România, compania "Boehringer Ingelheim" începe o campanie de informare şi educare a publicului cu privire la crampele abdominale, durerea şi disconfortul abdominal, în contextul în care populaţia se confruntă frecvent cu situaţii stresante dar şi cu abuzuri alimentare diverse.

În farmaciile autohtone se găseşte medicamentul produs de "Boehringer Ingelheim", disponibil fără prescripţie medicală - Buscopan. Acesta este cel mai bine vândut medicament antispastic la nivel mondial fiind disponibil în peste 100 de ţări.

Povestea mărcii Buscopan începea în anul 1952, când oficiul de patente al Germaniei acorda patentul pentru substanţa butil-scopolamina, descoperită de chimistul german Franz Adickes. Scopolamina este un alcaloid izolat şi purificat din frunzele uscate ale unei plante numită Duboisia, recunoscută pentru rezistenţa sa împotriva nematodelor şi gândacilor. Ulterior, scopolamina este transformată cu ajutorul unui proces chimic de sinteza în HBB, substanţa activă din Buscopan.

Prima menţiune a denumirii Buscopan apare totuşi un an mai devreme, în 1951, sub semnătura dr. Helmut Wick, cercetător în laboratoarele Boehringer Ingelheim, care publică "Farmacologia Buscopan" într-o prestigioasă revistă ştiinţifică germană.

Compania Boehringer deţine mai multe plantaţii de Duboisia în America de Sud şi Australia.

Grupul Boehringer Ingelheim este una dintre primele 20 de companii farmaceutice din lume şi ocupă locul 6 în clasamentul producătorilor de OTC-uri. Cu sediul central la Ingelheim, Germania, compania are operaţiuni globale cu 135 de afiliaţi în 47 de ţări şi peste 41300 de angajaţi.

Încă de la înfiinţare, în anul 1885, compania privată de familie s-a dedicat cercetării, dezvoltării, producţiei şi distribuirii de produse noi cu valoare terapeutică ridicată pentru medicina umană şi veterinară. În anul 2008 Boehringer Ingelheim a avut vânzări nete de 11.5 miliarde euro, din care a cincea parte a fost dedicată celei mai mari divizii de afaceri, Medicamente cu Prescripţie, pentru cercetare şi dezvoltare.

Buscopan, disponibil în România sub formă de drajeuri care conţin 10 mg butil scopolamină, acţionează strict la nivelul tractului gastro-intestinal, prin suprimarea spasmelor musculare dureroase, relaxarea peretelui intestinal şi restabilirea funcţionalitătii normale a acestuia.

În timpul digestiei normale, muşchii netezi din peretele abdomenului au contracţii ritmice, ca o succesiune de valuri, în procesul cunoscut sub numele de peristaltism. Această acţiune autonomă, care face ca mâncarea să se deplaseze pe tractul digestiv, nu este în mod normal suficient de puternică pentru a fi simţită. Totuşi, anumite alimente, stresul şi emoţiile pot afecta contracţiile care în mod normal sunt uşoare, provocând crampe şi spasme musculare.

Există o varietate de factori care pot provoca crampe, dureri sau disconfort abdominal: intoleranţă la anumite mâncăruri (unele lactate, mâncărurile condimentate sau cele cu conţinut ridicat de grăsimi pot genera sau agrava crampele, abuzul de alcool, tutun şi cafea sunt de asemenea responsabile de durerile abdominale), stresul (o viaţă dezordonată sau presiunile de la serviciu şi de acasă pot provoca crize de dureri abdominale sau stări de disconfort), dezechilibrele hormonale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb