Buzău: Seceta a provocat pierderi de peste 162 de milioane de lei

ANA FELEA
Miscellanea / 21 iunie 2020

Buzău: Seceta a provocat pierderi de peste 162 de milioane de lei

Sute de agricultori din judeţul Buzău sunt îngenunchiaţi de pierderile provocate de secetă. Comisiile de evaluare formate din specialiştii de la Direcţia Agricolă au finalizat verificările din teren, iar vineri au prezentat bilanţul în cadrul Comisiei pentru Situaţii de Urgenţă. Concluziile arată dezastrul lăsat pe câmpuri de seceta aprigă din toamna anului trecut şi primăvara 2020. Nu mai puţin de 70.000 de hectare însămânţate în toamnă au fost distruse din cauza lipsei precipitaţiilor. Financiar, pierderile au fost contabilizate la peste 162 de milioane de lei.

" Prefectul judeţului Buzău, dl. Leonard Dimian, a condus vineri şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Şedinţa s-a desfăşurat în sistem audio conferinţă, în cadrul acesteia fiind prezentat raportul de evaluare a pagubelor la culturile agricole din 54 de comune din judeţul Buzău, produse ca urmare a fenomenului de secetă pedologică", se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.

Evaluările din teren au scos la iveală faptul că aproape toate culturile înfiinţate în toamnă au fost afectate de secetă, respectiv grâu, orz, orzoaică, rapiţă, triticale, ovăz, secară, mazare, şi lucernă.

"Cele mai mari pagube s-au înregistrat la culturile de grâu, urmate de cele la orz", se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău

Concret este vorba despre 125 de milioane de lei pierderi la grâu, în timp ce la rapiţă şi orz valoarea pagubelor este aproape egală , respectiv aproximativ 15 milioane de lei.

"O sinteză a constatărilor făcute în teren de către specialişti va fi înaintată către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale astfel încât fermierii să fie despăgubiţi în cel mai scurt timp", promite prefectul Leonard Dimian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb