Buzău: Tot mai multe cadre medicale, infectate cu COVID 19. Se închide singura Secţie de Interne

ANA FELEA
Miscellanea / 27 mai 2020

Buzău: Tot mai multe cadre medicale, infectate cu COVID 19. Se închide singura Secţie de Interne

Spitalul Judeţean din municipiul Buzău rămâne cel mai mare focar de coronavirus al judeţului. La zece zile după diagnosticarea primului caz COVID-19, în Secţia Boli Interne, situaţia epidemiologică din unitatea medical explodează. Nu mai puţin de 16 persoane, din aceeaşi secţie, au fost confirmate cu SAR-Cov-2.

Retestarea pacienţilor şi a cadrelor medicale din secţia Boli Interne a fost decisă după ce luni o infimieră a acuzat simpotme specific bolii astfel că Direcţia de sănătate Publică a prelevat din nou 40 de probe, atât de pacienţii internaţi cât şi cadrele medicale aflate în tură.

"Am demarat din nou o anchetă în secţia de Boli interne având în vedere că deja ne aflam în evoluţia unui focar care nu fusese închis pentru că nu trecuseră cele 14 zile de la depistarea primului caz. Am recoltat probe de la personalul medical şi pacienţi, un umpr de 40 de teste. În seara zilei de ieri am aflat rezultate şi 13 teste au fost pozitiive pentru pacienţi şi încă 3 pentru cadrele medii. S-a decis internarea a celor pozitivi în spitalul tampon din Rm-Sărat" a declarat Carmen Scântei, medic epidemiolog Direcţia de Sănătate Publică Buzău .

Secţia rămâne închisă cinci zile

Diagnosticarea celor 16 persoane impune măsuri de urgenţă în una din cele mai importante secţii a spitalului judeţean, care, ca urmare a faptului să Spitalul municipal RmSărat a fost desmenat spital Suport COVID-19,este în acest moment singura secţiedin judeţ care poate asigura cazurile grave inclusive cele de Terapie intensivă.

"Am făcut urgent, împreună cu conducerea Spitalului Judeţean, un plan de măsuri care pe lângă internarea acestor pacienţi în spitalul Suport a mai vizat şi unele mişcări pentru a putea realiza o dezinfecţie terminală, corectă, repetitivă cu substanţe shimbate a acestei secţii de Interne. Ne-am pus problema suspendării activităţii secţiei până pe 1 iunie şi doar atât pentru că este singura secţie a judeţului în această perioadă unde se pot interna cazurile mai grave care necesită chiar tratament de terapie intensivă. Apoi, cu ajutorul secţiei de Nutriţie care având la acest moment internaţi puţini şi nu cazuri grave a înţeles că poate externa aceşti pacienţi, pregătim secţia prin dezinfecţie, urmând ca pacienţii care în mod normal ar fi trebuti internaţi la Boli Interne să fie de fapt internaţi doar pe perioada acestor cinci zile la secţia de Nutriţie. Celelalte cazuri vor fi din nou tratate la deschiderea secţiei de Boli Interne , luni", a explicat Carmen Scântei, medic epidemiolog la DSP Buzău.

3 medici vor asigura consultaţiile şi tratamentele

"Tura de rezevă pe care secţia de interne la personalul medical va intra în activitate, iar medicii care au fost testate de două ori în interval de zece zile şi au avut rezultate negative vor putea desfăşura activitatea normal în condiţia echipamentului correct de protecţie", a mai explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău. Este pentru a doua oară când secţia de boli Interne are activitatea suspendată, prima dată fiind pe 17 mai când au fost depistaţi pozitiv la COVID-19 atât pacienţi cât şi cadre medicale. În total, Buzăul are 26 de cadre medicale infectate ( doua din Policlina Nicolae Titulescu, două din Spitalul Suport RM-Sărat şi restul din Spitalul Judeţean Buzău).

Buzăul, în etapa "platou"

În afara acestor 16 cazuri din secţia de Medicină Internă a Spitalului Judeţean, un al 17 lea caz confirmat astăzi este al unui bărbat care a fost internat iniţial în secţia de Pneumoftiziologie, iar testul a arătat că sursa stării sale de rău este coronavirusul.Judeţul Buzău numără în acest moment 181 de bolnavi de coronavirus. Totuşi, medicul epidemiolog Carmen Scântei a apreciat că judeţul a ajuns acum la etapa "platou".Oamenii trebuie să înţeleagă că la acest moment singura posibilitatea să întrerupem această cale de transmitere este să respectăm distanţa socială în afară şi purtarea măştii în interior. Buzăul se află în acest moment într-un platou", a spus Carmen Scântei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb