BVB Acţiunile SIF5 s-au depreciat cu 5,5%

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 mai 2010

Acţiunile SIF5 s-au depreciat cu 5,5%

Acţiunile societăţii de investiţii financiare "Oltenia" (simbol SIF5) au fost cele mai lichide din piaţă ieri, înregistrând schimburi de 11,23 milioane lei, în total fiind transferate 8,13 milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a scăzut cu 5,52%, la 1,37 lei/acţiune.

Majoritatea acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri în scădere moderată, fiind infectate de pesimismul prezent pe marile burse europene, sectorul SIF coborând cel mai mult, în urma deprecierilor puternice consemnate de acţiunile SIF5.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a depreciat cu 0,32%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 5.112 puncte, în timp ce indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a înregistrat o corecţie de 2,74%, până la 23.470 puncte. În schimb, indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a pierdut numai 0,11%, până la 3.069 de puncte.

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti s-a cifrat ieri la 31,9 milioane de lei, fiind în scădere faţă de valoarea efectuată marţi, cu toate că tran­zacţiile cu titluri de stat s-au ridicat la 3,24 milioane de lei.

Acţiunile SIF3 "Transilvania" s-au depreciat şi ele la 0,595 lei/titlu, în urma unor transferuri de 3,75 milioane de lei, ocupând locul doi în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni "OMV Petrom" Bucureşti (simbol SNP) au însumat 1,8 milioane de lei.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de "Banca Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV), care au staţionat la 1,57 lei/unitate.

Cursul acţiunilor "THR - Marea Neagră" (simbol EFO) a înregistrat cea mai mare apreciere, de 7,95%, ajungând la 0,475 lei, în timp ce acţiunile "Zimtub" Zimnicea (simbol ZIM) şi "Petrolexportimport" Bucureşti (simbol PEI) au consemnat cele mai mari corecţii, depreciindu-se cu 12,75%, respectiv 8,30%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb