BVB Bursa şi-a mai temperat creşterile, în ton cu indicii externi

IZABELA SîRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 august 2010

Bursa şi-a mai temperat creşterile, în ton cu indicii externi

După două zile de euforie la Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB), indicii din piaţă au dat semne de oboseală, încheind şedinţa de ieri nehotărât.

Cel mai mult au avut de câştigat acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare, grupate sub forma indicelui BET-FI, care a urcat cu 0,99%, până la 23.821 de puncte.

Indicele BET-NG, care urmăreşte evoluţia companiilor energetice, a scăzut, în schimb, cu 0,09%, până la 740 de puncte.

Cea mai mare creştere din cele cinci SIF-uri a înregistrat-o ieri SIF1 "Banat Crişana", care s-a apreciat cu 2,54%, la 1,21 lei/acţiune, pe fondul uneia dintre cele mai mari lichidităţi din piaţă, de 1,64 milioane de lei.

Tot ieri, acţiunile SIF5 "Oltenia" au atras un rulaj de 7,81 milioane de lei, fiind urmate de SIF2 "Moldova", cu o lichiditate de 4,87 milioane de lei.

Indicele compozit al pieţei, BET-C, s-a apreciat cu 0,32%, până la 3.056 de puncte, în timp ce BET, indicele celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, a pierdut 0,14%, până la 5.241 puncte.

"În această perioadă în care inves-titorii aşteaptă însănătoşirea bugetului autohton, indicii BVB se vor corela în continuare cu pietele externe. Evoluţia ar putea fi totuşi mai puţin pozitivă comparativ cu pieţele mature, dacă ştirile pozitive la nivel macroeconomic pe plan intern vor întârzia foarte mult", ne-a explicat Nicu Grigoraş, broker în cadrul "Intercapital Invest".

Lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a urcat la 28,73 de milioane lei, comparativ cu nivelul consemnat în şedinţa precedentă, de 22,4 milioane lei. De asemenea, tot ieri, un rulaj important a fost generat de piaţa produselor structurate, după transferul a 6.751 de astfel de instrumente, în schimbul sumei de 186 de mii lei.

Pe sectorul bancar, preţul acţiunilor "BRD Groupe Societe Generale" (simbol BRD) a urcat cu 0,83%, la 12,1 lei/unitate, în urma unor tranzacţii de 4,08 milioane lei, în timp ce titlurile "Băncii Transilvania" (simbol TLV) s-au depreciat cu 1,34%, la 1,47 lei, pe fondul unui rulaj de 1,09 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb