BVB BVB, în creştere, pe un rulaj de 3,4 milioane de euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 septembrie 2015

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care s-a înregistrat, din nou, o lichiditate mică faţă de media zilnică anuală, de numai 15,027 milioane de lei (3,4 milioane de euro).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Volumul de tranzacţionare de astăzi (ieri, n.r.) de la BVB, de 3,4 milioane de euro, a consemnat o apreciere faţă de şedinţa precedentă pe fondul creşterii uşoare a indicilor bursieri (în medie cu jumătate de procent). Totuşi, evoluţiile pozitive înregistrate pe bursele externe în timpul şedinţei nu s-au reflectat la acelaşi nivel pe piaţa autohtonă, tocmai din cauza volumului de tranzacţii care poate fi considerat unul slab".

Topul lichidităţii a fost condus, ieri, de acţiunile "Transgaz" (TGN), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3,58 milioane de lei. Cotaţia TGN a crescut cu 0,19%, la 260,5 lei/unitate.

Titlurile "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) s-au apreciat cu 0,84%, la 10,85 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,716 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Banca Transilvania" (TLV) de 2,46 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,308 lei/unitate, în urcare cu 1,67%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Fondul Proprietatea" (FP), cu un rulaj de 0,74 milioane de lei. Cotaţia FP a crescut cu 0,92%, ultimul preţ fiind de 0,77 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu s-au realizat tranzacţii.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, s-a apreciat cu 0,62%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,59%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a crescut cu 0,68%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a apreciat cu 0,6%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat şi el cu 0,66%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DNA-ul ar trebui sa investigheze pe cei care tranzactioneaza cate 32 de actiuni le SIF 3 si cate 10 actiuni pe SIF 2 si SIF 5, premeditat fortand scaderea cotatiilor. Asta se intampla zilnic de multa vreme dar ASF nu face nimic(ca de obicei), idem si BVB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb