BVB Creştere generalizată a indicilor, pe fondul aprecierilor de pe bursele europene

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 martie 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mare decât în ziua precedentă, de 23,82 milioane de lei (5,33 milioane de euro).

Această evoluţie a survenit pe fondul aprecierilor înregistrate de indicii bursieri pe pieţele internaţionale, în special pe bursele europene.

Lichiditatea s-a situat sub media de 7 milioane de euro înregistrată pe bursa autohtonă de la începutul anului curent. Valoarea schimburilor realizate cu acţiuni a fost de 5,02 milioane de euro, în timp ce tranzacţiile cu certificate au însumat 307.000 euro.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,64%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,61%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a înregistrat cea mai importantă apreciere, de 1%, datorită evoluţiei pozitive a titlurilor "Fondul Proprietatea" (FP, +2,01%), "SIF Moldova" (SIF2, +1,23%) şi "SIF Oltenia" (SIF5, +1,02%).

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,55%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,49%.

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile FP, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 5,14 milioane de lei. Preţul de închidere al schimburilor cu titluri FP a fost de 0,76 lei/unitate.

Acţiunile "Banca Transilvania" (TLV) au crescut cu 0,82%, la 2,45 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4,15 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) de 2,33 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 10,5 lei/unitate, în scădere cu 0,76%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 1,23 milioane de lei. Cotaţia EL s-a apreciat cu 0,65%, ultimul preţ fiind de 12,38 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate două tranzacţii, însumând 2,68 milioane lei, cu titluri "Transgaz" (TGN), la preţul de 269 lei/unitate, cotaţia TGN urcând cu 1,13%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bai natarailor, ieri trebuia sa vorbiti despre cresteri, ASTAZI totul este ROSU, adica pe scadere ... ce naiba, aveti scurt la diode ?, nici nu-i de mirare, asa functioneaza si BVB ca si voi !.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb