BVB Creşteri, în ton cu evoluţia pozitivă a burselor europene

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 septembrie 2015

Principalii indicii ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, pe fondul unei lichidităţi crescute faţă de ziua de vineri, de 24,63 milioane de lei (5,58 milioane de euro).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Volumul de tranzacţionare de astăzi (ieri, n.r.) de la BVB, de 5,58 milioane de euro, a survenit pe fondul aprecierii uşoare a indicilor bursieri (în medie cu jumătate de procent), în ton cu evoluţia pozitivă a burselor europene. O stare de incertitudine se face simţită pe piaţă, atât în ceea ce priveşte volumul de transferuri, cât şi în ceea ce priveşte deciziile. Este clar că investitorii se află în aşteptarea şedinţei Fed de săptămâna aceasta care va indica trendul".

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile " BRD - Groupe Société Générale" (BRD), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 8 milioane de lei. Cotaţia BRD a scăzut cu 0,09%, la 11 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) s-au apreciat cu 0,31%, la 0,7985 lei/unitate, în urma unui rulaj de 6,6 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Banca Transilvania" (TLV) de 3,08 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,336 lei/unitate, în urcare cu 0,86%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 1,36 milioane de lei. Cotaţia EL a scăzut cu 0,41%, ultimul preţ fiind de 12,1 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu au fost realizate transferuri.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, s-a apreciat cu 0,51%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,45%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,35%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,26%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,16%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb