BVB Deal-uri cu titluri SIF Banat-Crişana

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 februarie 2012

Deal-uri cu titluri SIF Banat-Crişana

Aproape o treime din valoarea tranzacţiilor a fost asigurată prin patru deal-uri cu aproape 2% din acţiunile SIF1 Banat-Crişana.

Bursa de la Bucureşti a scăzut ieri cu 1,07%, după ce în debutul şedinţei crescuse cu peste 1%.

Atenţia unora dintre investitori a fost axată şi pe acţiunile Transgaz (TGN) şi Azomureş (AZO), după ce companiile au anunţat rezultate financiare peste estimările pieţei. Titlurile celor două companii au încheiat ziua în urcare cu 2,27% şi, respectiv, 7,73%, şi au fost printre puţinele din piaţă care au rămas pe verde.

"Cred că cei mai mulţi cumpărători au luat o mică pauză, poate pentru a aprofunda rezultatele financiare afişate de companii sau le aşteaptă pe cele care urmeaza a fi date publicităţii. Unde rezultatele sunt peste aşteptările analiştilor, cotaţiile au înregistrat creşteri substanţiale. Probabil că astfel de manifestări ocazionale se vor întâmpla şi în zilele următoare", a declarat directorul de operaţiuni al firmei de brokeraj Estinvest, Marcel Murgoci, citat de Mediafax.

La finalul şedinţei, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 1,09%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 1,23% sub închiderea de marţi.

Indicele BET-FI a scăzut cu 1,78%, influenţat în principal de corecţiile de 1,43% - 3,37% înregistrate de acţiunile celor cinci SIF-uri. Indicele reflectă şi titlurile Fondului Proprietatea (FP), care au scăzut cu 0,47%.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv SIF-urile şi FP, a coborât cu 1,45%.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 52,9 milioane lei (12,1 milioane euro), valoare cu 21% pes-te rulajul de marţi, de 43,8 milioane lei (10,1 milioane euro).

Cele patru deal-uri cu aproape 2% din acţiunile SIF Banat-Crişana au însumat 15,3 milioane lei.

Tranzacţiile negociate au fost efectuate între 11:54 şi 11:55, la acelaşi preţ, de 1,4 lei, cu 12,45% peste închiderea de marţi. Pe piaţa principală, cotaţia acestor acţiuni a coborât cu 3,37%, la 1,203 lei, pe un rulaj de aproape 2,2 milioane lei.

"Deal-urile plus creşterile înregis-trate în zilele anterioare pe acţiunile SIF Banat-Crişana mă duc la ideea că ceva se va întâmpla acolo, poate o schimbare a Consiliului de Adminis-traţie. Să nu uităm că «grupul Banca Transilvania» are o poziţie destul de importantă în acţionariatul SIF Banat-Crişana şi poate că şi-ar dori câte poziţii în CA", a afirmat brokerul.

Câte un deal a fost realizat şi cu acţiuni BRD (3,9 milioane lei) şi Fondul Proprietatea (1,8 milioane lei), la preţuri cu peste 0,4% mai mari decât ultimele cotaţii de marţi.

Pe piaţa principală, titlurile BRD au scăzut cu 2,22%, la 11 lei, iar acţiunile FP au coborât cu 0,47%, la 0,524 lei. Operaţiunile cu titlurile băncii au cumulat 737.000 de lei, iar titlurile Fondului Proprietatea au avut un rulaj de 4,9 milioane lei.

"Pe termen scurt, probabil până trec raportările financiare pe anul trecut, piaţa va avea un trend neutru, cu manifestări pe unii emitenţi cu raportări sub sau peste estimările analiştilor. Semnul mare de întrebare este ce sa va întâmpla după AGA (de bilanţ la companiile listate, care majoritatea se derulează în aprilie -n.r.). Greu de spus. Depinde mult şi de situaţia de pe pieţele externe şi, mai ales, de raportările financiare de pe primul trimestru, care vor începe de la sfârşitul lunii aprilie", a mai spus Murgoci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb