BVB Fondul Proprietatea, din nou cel mai mare volum de tranzacţii

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 mai 2011

Fondul Proprietatea, din nou cel mai mare volum de tranzacţii

Cele mai lichide acţiuni în şedinţa de ieri au fost (la fel ca şi marţi) cele emise de "Fondul Proprietatea" (FP), cu un rulaj de 17,9 milioane de lei. Titlurile FP au încheiat şedinţa la 0,545 lei/acţiune, cu 1,3% peste preţul din ziua precedentă.

Reluarea procesului de conversie a titlurilor de despăgubire în acţiuni emise de Fond era programată să înceapă după data de 2 mai. Depozitarul Central ne-a informat, însă, că nu a primit încă niciun titlu de conversie de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Reprezentanţii ANRP ne-au declarat că numărul acţiunilor care urmează să fie acordate după expirarea perioadei de suspendare este de 1.483.179.773, reprezentând circa 10% din capitalul social al FP.

Locul secund în topul lichidităţii a fost ocupat de titlurile "OMV Petrom" (SNP) cu tranzacţii în valoare de 2,25 milioane de lei. În total, au fost tranzacţionate 5.273.500 acţiuni SNP, la preţuri cuprinse între 0,4211 lei şi 0,4317 lei/titlu. Cotaţia de referinţă a scăzut cu 0,44 %, la 0,4265 lei/acţiune.

Oferta de vânzare a 9,84% de acţiuni "OMV Petrom", care urmează să fie desfăşurată de stat, ar putea fi împărţită în două tranşe: una destinată investitorilor instituţionali şi una celor individuali, potrivit datelor transmise de OPSPI (Oficiul Participaţiilor Statutului şi Privatizării în Industrie), la solictarea ziarului "BURSA".

Cea mai mare apreciere din şedinţa de ieri, de 10,34 %, la 0,08 lei / titlu, a fost înregistrată de acţiunile "Electroputere" (simbol EPT).

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni lis-tate, a înregistrat ieri, o creştere de 0,31%, ajungând la 5.780 puncte, în timp ce BET-C, indicele compozit al pieţei, a crescut cu 0,14%, la 3.426 puncte.

Indicele BET-NG, indicele companiilor din sectorul de energie şi utilităţi, a scăzut cu 0,4%, până la 795 puncte.

Indicele BET-FI, care indică evoluţia titlurilor financiare, a urcat cu 0,5%, la 25.152,96 puncte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cum sa dea ei titlurile si sa ramina fara obiectull muncii? Pentru ce ar mai trebui sa STEA acolo armata de fetiscane. Hoti si mincinosi si PDLul dela care nu ne-am asteptat. Dle Boc, deschideti ochii si uitate in ograda plina cu trintori si hoti. Astia te saboteaza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb