BVB Început de săptămână cu dreptul

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 iulie 2010

Început de săptămână cu dreptul

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au deschis ultima săptămână de tranzacţionare din această lună pe "verde", consemnând aprecieri de până la 3%. Cel mai mult au avut de câştigat cele cinci societăţi de investiţii financiare, grupate sub forma indicelui BET-FI, care a crescut cu 3,06%, depăşind pragul de 22.000 de puncte.

Restul indicilor au urcat în medie cu 1,5%, indicele general al pieţei, BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, înregistrând un avans de 1,40%, până la 4.937 de puncte. Indicele BET-NG, care reflectă evoluţia companiilor energetice cotate la Bursă, a urcat cu 1,38%, până la 715 puncte, în timp de indicele compozit, BET-C, a ajuns la 2.920 de puncte, cu 1,29% mai mult ca vineri.

Lichiditatea s-a menţinut la fel de îngheţată ca şi în restul lunii, tranzacţiile cu acţiuni şi instrumente derivate şi structurate cifrându-se la numai 15,23 milioane de lei.

În topul celor mai tranzacţionate titluri s-au aflat cele emise de SIF "Oltenia" (simbol SIF5), care au urcat cu 3,13%, pe fondul unor tranzacţii de 3,04 milioane lei, "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) - cu o valoare a tranzacţiilor de 2,28 milioane de lei - şi SIF Moldova (SIF2) - cu tranzacţii a căror valoare s-a ridicat la 1,73 milioane lei.

Din sectorul energetic, titlurile "Petrom" Bucureşti (simbol SNP) au atras cea mai mare lichiditate, de 1,41 milioane de lei, cotaţia de referinţă consemnând un avans uşor de 1,32%, până la 0,308 lei/unitate, fiind urmate de acţiunile "Trans-gaz" Mediaş (simbol TGN), care au atras o lichiditate de 0,63 milioane de lei.

Cele mai mari aprecieri au fost înregistrate de acţiunile "Mechel" Târgovişte (simbol COS) şi "Farmaceutica Remedia" Deva (simbol RMAH), ambele urcând cu peste 8,50%. La polul opus, perdanţii şedinţei au fost producătorul de confecţii "Siretul" Paşcani (simbol SRT) şi "Banca Comercială Carpatica" (simbol BCC), care au înregis-trat corecţii de până la 3,5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb