BVB Indicii şi-au continuat scăderea, deşi rulajul a crescut la 15,4 milioane euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 iunie 2017

Titlurile "Fondul Proprietatea", cele mai lichide

Şapte dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 70,53 milioane de lei (15,44 milioane euro), mai mare decât marţi (50,75 milioane de lei).

Georgiana Androne, Investment Analyst în cadrul companiei de brokeraj "Tradeville", ne-a explicat: "Indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua preponderent negativ, pe fondul unei evoluţii pozitive modeste a burselor vestice, în aşteptarea alegerilor din Regatul Unit şi a şedinţei Băncii Centrale Europene de mâine (joi, n.r.). Indicele BET a pierdut 0,24% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,23% (BET Plus) şi +0,13% (BET-TR). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 15,13 milioane de euro (...). Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Retrasib (RTRA), cu +11,63%, pe fondul tranzacţionării unui volum foarte mic de acţiuni, în timp ce din cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Transgaz (TGN) a avut cea mai bună evoluţie (+2,4%), în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat peste media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (ieri, n.r.) acţiunile Uztel (UZT), cu -14,5%, volumul tranzacţionat fiind semnificativ peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Electrica (EL, -4,05%), aflată în data ex-dividend, şi pe fondul unui volum situat semnificativ peste media ultimelor şase luni".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 14,74 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut cu 0,22%, la preţul de 0,916 lei/unitate.

Acţiunile "Banca Transilvania" (TLV) au coborât cu 0,34%, la 2,9 lei/unitate, în urma unui rulaj de 12,13 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri TGN de 5,34 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 470 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, patru tranzacţii.

Trei dintre acestea, însumând 8,2 milioane lei, au fost realizate cu titluri "OMV Petrom" (SNP), la preţul unitar de 0,33 lei.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus "Fondul Proprietatea", s-a depreciat cu 0,21%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,23%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,12%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Retrasib" (RTRA): +11,63%

2. "Prefab" (PREH): +8,6%

3. "Boromir Prod" (SPCU): +4,83%

4. "Altur" (ALT): +3,14%

5. "Oltchim Rm. Vâlcea" (OLT): +2,95%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Uztel" (UZT): -14,5%

2. "Artego" (ARTE): -6,67%

3. "Electrica" (EL): -4,05%

4. "Impact Developer & Contractor" (IMP): -2,76%

5. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): -2,16%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb