BVB Indicii şi-au revenit din scăderi

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 septembrie 2010

Indicii şi-au revenit din scăderi

Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri pe "verde", cu câştiguri de până la 2%. Şi lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti a fost în creştere, cifrându-se ieri la 15,03 milioane de lei, dublu faţă de miercuri, pe fondul unor tranzacţii cu titluri de stat în valoare de 3,5 milioane de lei.

Sectorul SIF a fost câştigătorul pieţei, după ce a continuat aprecierile de miercuri, consemnând creşteri de până la 2% pe parcursul zilei. Astfel, indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a ajuns, în prezent, la 22.220 puncte.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat cu 0,98%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 5.107 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a câştigat 0,77%, până la 2.982 de puncte.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 2,8 milioane lei, în total fiind transferate 242.630 de acţiuni. Cotaţia de referinţă a crescut la 11,5 lei/acţiune.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" s-au apreciat şi ele cu 1,49%, la 1,36 lei/titlu, în urma unor transferuri de 2,63 milioane de lei, ocupând locul doi în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni SIF2 "Moldova" au însumat 0,89 milioane de lei.

Cele mai performante acţiuni în luna august, respectiv cele ale "Bursei de Valori Bucureşti" (simbol BVB), s-au situat pe poziţia a treia, marcând o apreciere de 3,37%, ajungând la 36,8 lei/unitate.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de "Erste Bank" (simbol EBS), care au marcat o creştere de 2,42%, până la 127,2 lei/unitate, pe fondul unui rulaj de 0,63 milioane de lei.

Cele mai mari corecţii din şedinţa de ieri au fost consemnate de acţiunile "Comelf" Bistriţa (simbol CMF), care au scăzut cu 7,32%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb