BVB Lichiditate de opt milioane de euro, sub media zilnică a anului

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2020

Lichiditate de opt milioane de euro, sub media zilnică a anului

Purcari Wineries, liderul topului rulajului

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contrast cu evoluţia din pieţele externe.

BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni de la bursa noastră, cu excepţia SIF-urilor, a scăzut cu 0,4%, la 10.050,7 puncte.

Radu Dăscălescu, cercetător economist în cadrul Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), pe parcursul programului de tranzacţionare, indicii Bursei de Valori Bucureşti au stagnat în mare parte, fluctuând modest în intervalul 0 şi -1,15%, contrar bursei americane, care a fluctuat între 0 şi +1% în prima parte a zilei. Aşadar, indicele BET a pierdut 0,4% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -1,15% pentru BET-NG şi -0,36% în cazul BET Plus. Astfel, valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de 7,95 milioane de euro, sub media zilnică de 9,87 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Zentiva (SCD), cu -3,36%, având un volum sub media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei a fost marcată de către Romgaz (SNG), -2,57%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Aerostar (ARS), +5,66%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media pe ultimele şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile MedLife (M), cu +2,82%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Purcari Wineries (WINE), care au cumulat un rulaj de 15,61 milioane lei, titlurile WINE încheind şedinţa bursieră în creştere cu 1,29%, la preţul de 23,5 lei.

În data de 27 ianuarie, Horizon Capital a reintrat în acţionariatul producătorului de vinuri, prin Dealbeta Investments Limited, cumpărând 6,8% din Purcari Wineries.

În luna octombrie anul trecut, firma de private equity ce îşi lichidase deţinerea în companie.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) s-au depreciat cu 0,76%, până la preţul de 2,595 lei, valoarea tranzacţionată cu titlurile instituţiei de credit din Cluj ridicându-se la 6,87 milioane lei.

Pe poziţia a treia a clasamentului lichidităţii de ieri de la bursa noastră se găsesc titlurile Romgaz (SNG), care au angrenat un rulaj de 4,98 milioane lei, cotaţia producătorului de gaze naturale încheind şedinţa de tranzacţionare la preţul de 35,95 lei, în scădere cu 2,57%.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au avut o lichiditate de 4,3 milioane de lei, preţul titlurilor FP urcând cu 0,38%, la 1,315 lei, un nou maxim istoric.

Prin piaţa "deal" nu a fost derulată nicio tranzacţie.

Indicele compozit BET Plus, al celor mai tranzacţionate 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,36%, în timp ce indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a scăzut cu 0,84%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, s-a depreciat cu 0,56%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb