BVB Monotonie la Bursa de Valori

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 august 2005

Cotaţia acţiunilor BRD a suferit corecţii importante

În cursul zilei de ieri investitorii, fie ei cumpărători sau vîn-zători, au manifestat o stare de monotonie, nefiind efectuate tranzacţii importante sau variaţii semnificative ale cursurilor acţiunilor, cu excepţia preţului titlurilor BRD care a scăzut cu circa 5 procente . Valoarea totală a transferurilor perfectate ieri a însumat cu puţin peste 17 milioa-ne de RON, din care 5.099 RON au reprezentat tranzacţiile cu obligaţiuni. Au fost transferate 10 obligaţiuni "Raiffeisen Bank", la un preţ cu 0,05% mai mare decît principalul.

Toţi indicii bursieri au fost negativi. Indicele BET care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni a scăzut cu 2,1% în timp ce indicele BET - FI, care indică evoluţia cotaţiilor SIF s-a depreciat cu 2,47% faţă de nivelul din ziua precedentă.

La prima categorie, valoarea totală transferată a însumat 10 milioane de RON. Cel mai tranzacţionat emitent de la această categorie a fost în cursul şedin-ţei de ieri BRD. Volumul total transferat a fost de 380.000 acţiuni, la un rulaj perfectat cu acestea de 4,6 milioane de RON. Cotaţia a fluctuat între 11.7000 RON şi 12.2000 RON/acţiune. Cotaţia la finele zilei a fost de 11,7 RON/titlu, reprezentînd preţul minim al zilei. Acesta a fost în scădere cu 5,7% faţă de şedinţa anterioară.

La aceeaşi categorie, acţiunile "Banca Transilvania" au fost tranzacţionate în valoare de două milioane de RON. Cu acţiunile băncii a fost efectuată o tranzacţie specială cu 235.000 acţiuni, la preţul de 0,9150 RON/acţiune. Valoarea transferului deal a fost de peste 200.000 RON. Cotaţia a oscilat între 0,9100 RON şi 0,9150 RON/acţiune. Preţul la sfîrşitul şedinţei a fost de 0,9150 RON/acţiune în creştere cu 0,6% faţă de cel anterior.

Ca evoluţie, cotaţiile acţiunilor din sectorul petrolie şi-au menţinut tendinţa de scădere. Brokerii susţin că atît "Petrom" Bucureşti, cît şi "Rompetrol Rafinare" Constanţa au avut evoluţii asemănătoare. La prima categorie cu aproximativ 7 milioane de acţiuni "Petrom" au fost realizate 602 tranzacţii. Rulajul realizat cu titlurile "Petrom" a fost de peste trei milioane de RON.

La categoria societăţilor de investiţii financiare, trei din cele cinci SIF-uri au înregistrat scăderi ale cotaţiilor, în timp ce două preţuri la finele zilei au fost aceleaşi ca cele din şedinţa anterioară. Rulajul total al categoriei SIF a fost de 5 milioane de RON. Cel mai tranzacţionat titlu a fost SIF "Oltenia", cu un rulaj de 2,2 milioane de RON, iar preţul de ieri a fost acelaşi ca cel precedent.

La categoria a doua au fost realizate tranzacţii în sumă de 1,8 milioane de RON.

Cel mai tranzacţionat emitent a fost rafinăria "Rompetrol Rafinare" Constanţa. Cotaţia titlurilor a scăzut faţă de nivelul anterior, preţul de la finele zilei fiind de 0,0969 RON/acţiune, în scădere cu 2% faţă de cel precedent.

"Flamingo International"

Acţiunile "Flamingo International" s-au menţinut la aceeaşi cotaţie ca cel din ziua anterioară, respectiv de 2,45 RON/acţiune. Preţul a fluctuat foarte puţin într-un interval restrînd 2,44 RON - 2,45 RON/acţiune, închizînd la preţul maxim.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb