BVB Ovidiu Dumitrescu (Tradeville): "Sentimentul general în pieţe rămâne negativ, din cauza continuării scăderii cotaţiilor ţiţeiului"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 ianuarie 2016

Ovidiu Dumitrescu (Tradeville): "Sentimentul general în pieţe rămâne negativ, din cauza continuării scăderii cotaţiilor ţiţeiului"

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mică decât în ziua anterioară, de 24,14 milioane de lei (5,32 milioane de euro).

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville, ne-a declarat: "Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua în teritoriu negativ, pe fondul unor noi minime ale perioadei marcate în pieţele europene şi de prima parte a sesiunii nord-americane. Cel mai probabil, sentimentul general în pieţe rămâne negativ datorită continuării scăderii cotaţiilor ţiţeiului, care ieri (marţi, n.r.) a atins valori de sub 28,5 dolari/baril la New York. Indicele BET a pierdut 1,82% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -3,32% (BET-FI) şi -1,90% (BETPlus).(...) Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Turism Felix S.A. (TUFE) cu +5,26% pe fondul unor volume reduse, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul titlurilor OMV Petrom au avut cea mai bună evoluţie (0%), în condiţiile în care volumele tranzacţionate au fost uşor sub media ultimelor 6 luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (ieri, n.r.) acţiunile Carbochim S.A. (CBC) cu -13,58% pe fondul unui volum foarte mic, dar în linie cu tranzacţiile ultimei jumătăţi de an. Din cadrul indicelui BET, cea mai mare scădere a zilei au marcat-o titlurile Romgaz S.A. (SNG, -5,11%), volumele fiind sub media ultimelor 6 luni".

În ceea ce priveşte volumul de tranzacţionare, domnul Dumitrescu a precizat: "Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 4,58 milioane euro, semnificativ sub media de 7,74 milioane euro înregistrată de la începutul anului".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 4,44 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut cu 2,64%, la 0,7 lei/unitate.

Titlurile "Electrica" (EL) au coborât cu 1,39%, la 11,34 lei/unitate, în urma unui rulaj de aproape 3 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 2,73 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 22,3 lei/unitate.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Banca Transilvania" (TLV), cu un rulaj de 2,42 milioane de lei. Cotaţia TLV a scăzut cu 0,68%, ultimul preţ fiind de 2,185 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnată o tranzacţie de 2,25 milioane lei, cu titluri "Conpet" (COTE), la un preţ de 75 lei/acţiune, în coborâre cu 3,85% faţă de referinţă.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 2,18%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 2,71%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb