BVB Preţul acţiunilor "MJ Maillis România" a cîştigat 9%

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 august 2004

Şedinţa bursieră de vineri a fost caracterizată de uşoare deprecieri ale celor trei indici bursieri, pe fondul scăderii cursurilor la jumătate din simbolurile tranzacţionate, respectiv 28 din 56. Valoarea de tranzacţionare a fost de 65,9 miliarde de lei, în creştere cu aproximativ 60% faţă de şedinţa anterioară.

"MJ Maillis România" Bucureşti

Cursul acţiunilor MJM s-a înscris pe parcursul şedinţei bursiere de vineri pe un puternic trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi reduse. Cursul a crescut de la 21.400 lei la 23.000 lei/acţiune, acesta din urmă fiind şi preţul de închidere, cu 9 % mai mare decît cursul la care a fost perfectată ultima tranzacţie joi. Brokerii consideră că aprecierea cursului a fost determinată de anunţarea de către societate a rezultatelor aferente primului semestru 2004, în creştere semnificativă faţă de anul anterior. Astfel, profitul brut al societăţii aferent perioadei ianuarie-iunie este de 19,2 miliarde de lei, în creştere cu 13% faţă de 2003.

"Rolast" Piteşti

Pe parcursul şedinţei bursiere de vineri, preţul titlurilor RLS s-a înscris pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 1 milion de acţiuni, din care 978.500 au făcut obiectul unei singure tranzacţii, perfectată la preţul de 1.700 lei/acţiune. Cursul a scăzut uşor la finele sesiunii, cînd a fost efectuată o tranzacţie la preţul de 1.700 lei/titlu, preţ cu 9,7% mai mare decît cursul de închidere de joi.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Raportarea de către BRD a unui profit brut aferent primului semestru mai mare cu 32% decît în 2003 nu a condus vineri la un interes sporit al investitorilor pentru acţiunile băncii. Dacă în prima jumătate a şedinţei cursul s-a menţinut în jurul valorii de 27.300 lei/titlu, în partea a doua a sesiunii, preţul s-a înscris pe un trend descrescător. Astfel, ultima tranzacţie a fost perfectată la preţul de 26.700 lei/titlu, cu 1,1% mai mic decît preţul de închidere de joi. Volumul de tranzacţionare a fost modest, fiind transferate 264.973 de acţiuni, în valoare totală de 7,1 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb