BVB / PRIME TRANSACTION: "Bursa, în contrast cu câştigurile de pe principalele pieţe financiare"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 7 octombrie 2015

"Bursa, în contrast cu câştigurile de pe principalele pieţe financiare"

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, pe fondul unei lichidităţi crescute faţă de ziua anterioară, de 21,94 milioane de lei (4,97 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de Prime Transaction precizează: "Bursa a trecut pe minus astăzi, în contrast cu câştigurile de pe principalele pieţe financiare ale lumii.(...) Indicele SIF-urilor şi al Fondului Proprietatea, BET-FI, a avut cea mai mică depreciere, de 0,17%. Lichiditatea a rămas la un nivel foarte scăzut, doar 3,7 milioane de euro pe segmentul de acţiuni, la care s-au adăugat 890.000 de euro pe cel de obligaţiuni şi 380.000 pe cel de produse structurate".

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3,67 milioane de lei. Cotaţia FP a stagnat la 0,789 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) s-au depreciat cu 1,69%, la 2,32 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,5 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) de 2,04 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 10,5 lei/unitate, în scădere cu 1,32%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 1,65 milioane de lei. Cotaţia SNG a coborât cu 0,66%, ultimul preţ fiind de 30,15 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate două tranzacţii. Una dintre acestea a fost realizată cu acţiuni "SIF Transilvania" (SIF 3) în valoare de 0,53 milioane de lei, la un preţ de 0,265 lei/unitate, în scădere cu 0,56% faţă de referinţă. De asemenea, a mai fost înregistrat un transfer cu titluri "Albalact" (ALBZ) de 0,45 milioane de lei, în depreciere cu 1,29% la preţul de 0,305 lei/unitate.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,97%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,91%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 0,83%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,43%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb