BVB Prime Transaction: "Creşterile indicilor, de mică amploare"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 octombrie 2015

Prime Transaction: "Creşterile indicilor, de mică amploare"

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, pe fondul unei lichidităţi scăzute faţă de ziua anterioară, de 37,01 milioane de lei (8,35 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de firma de brokeraj Prime Transaction arată: "Majoritatea indicilor au rămas pe plus, însă creşterile au fost, la fel ca şi ieri, de mică amploare. BET-FI şi BET-BK au avut cele mai mari aprecieri, de 0,34% şi, respectiv, de 0,36%. În primul caz, creşterea a fost determinată în principal de evoluţia bună a SIF Banat-Crişana (SIF1), de 1,16%, şi SIF Transilvania (SIF3), de 0,93%. În cazul BET-BK, la baza creşterii indicelui au stat titlurile Erste Bank (EBS), cu un plus de 2,13%. BET-NG este singurul indice care a încheiat şedinţa pe minus (s-a depreciat cu 0,07%), în principal ca urmare a scăderilor înregistrate de acţiunile Romgaz (SNG) şi OMV Petrom (SNP) (...). Tranzacţiile cu acţiuni au totalizat circa 8 milioane de euro, 77% dintre ele fiind cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP) şi Romgaz".

Aşadar, topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 17,62 milioane de lei. Cotaţia FP a crescut cu 0,38%, la 0,8 lei/unitate.

Titlurile "Romgaz" (SNG) s-au depreciat cu 0,51%, la 29,45 lei/unitate, în urma unui rulaj de 8,55 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Banca Transilvania" (TLV) de 1,37 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,385 lei/unitate, în stagnare.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Erste Group Bank" (EBS), cu un rulaj de 1,2 milioane de lei. Cotaţia EBS a crescut, ultimul preţ fiind de 120 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate două tranzacţii. Una dintre aceastea a fost realizată cu acţiuni "Romgaz" (SNG) în valoare de 0,91 milioane de lei, la un preţ de 29,2 lei/unitate, în scădere cu 1,35% faţă de referinţă. De asemenea, a mai fost înregistrat un transfer cu titluri "BRD - Groupe Société Générale" (BRD), la preţul de 10,78 lei/acţiune, în depreciere cu 0,55%, transfer ce s-a ridicat la valoarea de 0,43 milioane de lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,06%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,04%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,09%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. DIN CAUZA LIMBAJULUI INJURIOS OPINIA ŞI RĂSPUNSURILE AU FOST MUTATE ÎN COŞUL DE GUNOI AL FORUMULUI BURSA.

    DIN CAUZA LIMBAJULUI INJURIOS OPINIA ŞI RĂSPUNSURILE AU FOST MUTATE ÎN COŞUL DE GUNOI AL FORUMULUI BURSA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb