BVB Rulaj de numai 18 milioane de lei

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 februarie 2019

Rulaj de numai 18 milioane de lei

Patru din cei nouă indici ai bursei au marcat creşteri marginale

Prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a ieşit în evidenţă printr-un rulaj redus, de numai 18,6 milioane de lei, atât sub valoarea medie înregistrată în acest an, de circa 48,85 milioane de lei, cât şi sub lichiditatea din şedinţa precedentă, de 20,82 milioane de lei.

Este o evoluţie care apare în condiţiile în care prin piaţa "deal" nu a fost înregistrat niciun transfer, iar Banca Transilvania (TLV) a asigurat, din nou, aproape jumătate din rulajul zilei, cu transferuri în valoare totală de 8,91 milioane de lei.

La nivelul cotaţiilor, indicele BET, referinţa pieţei noastre de capital, a încheiat ziua de ieri cu o apreciere marginală de 0,07%, în condiţiile în care doar şase din cei cincisprezece emitenţi care compun acest coş de acţiuni au marcat aprecieri ale cotaţiei, cea mai mare fiind avută de titlurile Electrica (EL), care au crescut cu 1,3%, în timp ce cea mai acută scădere din cadrul celui mai important indice al pieţei a fost marcată de acţiunile Romgaz (SNG), care s-au depreciat cu 2,22%.

Cea mai mare depreciere din rândul indicilor BVB a fost înregistrată de indicele energetic BET-NG, a cărui cotaţie a coborât cu 0,43%.

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de TLV, ultimul preţ al acţiunii emitentului fiind de 1,9 lei/acţiune, cu 0,96% peste referinţa din ziua anterioară.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile SNG, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 30,8 lei, valoarea trans-ferată cu titlurile producătorului de gaze însumând doar 1,42 milioane de lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 12,08 lei, în creştere cu 0,83%, pe fondul unei valori transferate de numai 1,27 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Medlife (M), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 27,3 lei/titlu, cu o depreciere de 0,73%, în contextul unui volum de 1,22 milioane de lei.

Indicele BET Plus, care include în structura sa cele mai lichide 40 de acţiuni de la bursa noastră, a consemnat un avans marginal de 0,06%, în timp ce indicele BET-FI, care este compus din cele cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a încheiat prima şedinţă a săptămânii cu o scădere uşoară de 0,03%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Artego" (ARTE): +8,26%

2. "Electroputere" (EPT): +6,25%

3. "UAMT" (UAM): +5,63%

4. "Oltchim" (OLT): +3,7%

5. "IARV Braşov" (IARV): +3,57%

--------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Uztel" (UZT): -8,15%

2. "Electroaparataj" (ELJ): -6,03%

3. "Alro" (ALR): -4,44%

4. "Romgaz" (SNG): -2,22%

5. "Alumil" (ALU): -2,07%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb