BVB Scăderi uşoare, pe o lichiditate de 33,5 milioane de lei

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 septembrie 2011

Scăderi uşoare, pe o lichiditate de 33,5 milioane de lei

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a scăzut, ieri, cu 1,07%, pe fondul unei lichidităţi de 33,5 milioane de lei (7,7 milioane de euro).

Acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP) au scăzut, ieri, cu 2,13%, la 0,436 lei/titlu, fiind tranzacţionate, în total, 19,12 milioane acţiuni FP. Preţurile de schimb au variat între 0,4359 lei şi 0,4479 lei/acţiune.

Conducerea FP a transmis, marţi seara, un comunicat în care a informat că Ministerul Economiei a votat în AGA Hidroelectrica împotriva lis-tării acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi că o decizie în acest sens va fi luată după aprobarea de către Guvern a strategiei de privatizare a companiei.

Greg Konieczny, managerul de Fond al Fondului Proprietatea a declarat, ieri, la aniversarea unui an de când Franklin Templeton a preluat administrarea Fondului, că FP are mai multe iniţiative pe care vrea să le realizeze pe termen mediu, precum "explorarea potenţialului unei listări secundare la Bursa din Varşovia", "propunerea eliminării restricţiilor de vot pentru acţionarii Fondului" şi o colaborare strânsă cu Guvernul în calitate de acţionar majoritar al companiilor din portofoliu.

Cotaţia SIF5 "Oltenia" a înregistrat, ieri, o scădere de 0,77%, la 0,965 lei/acţiune, în condiţiile unui rulaj de 1,5 milioane de lei.

În total, au fost schimbate 1,57 milioane acţiuni SIF5, la preţuri cuprinse între 0,9550 lei şi 0,9740 lei/titlu.

Săptămâna trecută, acţionarii SIF5 au respins, în Adunarea Generală, propunerile pentru iniţierea demersurilor de listare a BCR, mandatând conducerea SIF să negocieze cu "Erste" alte modalităţi pentru lichidizarea acţiunilor deţinute la Banca Comercială Română.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate, a scăzut, ieri, cu 1,14%, ajungând la 4.302,48 puncte, iar indicele BET-FI, care arată evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi ale Fondului Proprietatea, a pierdut 0,95%, coborând la 17.390,53 puncte.

Indicele BET-NG, care arată evoluţia companiilor din sectorul de energie şi utilităţi, a scăzut cu 0,66%, ajungând la 601,05 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb