BVB şi RASDAQ Bursa a scăzut în prima parte a şedinţei, pe o lichiditate foarte redusă

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 august 2014

Bursa a scăzut în prima parte a şedinţei, pe o lichiditate foarte redusă

Acţiunile Electrica (EL) au crescut cu 0,6% în prima parte a şedinţei de luni, prima de la ieşirea titlurilor din procesul de stabilizare a preţului, într-o piaţă aflată în creştere uşoară pe o lichiditate redusă chiar şi pentru perioada de vară.

Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, au avansat cu 0,2%, pe un rulaj de numai 6 milioane de lei (1,36 milioane de euro) până la ora 14:00.

Acţiunile Electrica au avansat cu 0,6% în prima parte a zilei, la 10,98 lei.

Titlurile Electrica au încheiat vineri, 1 august, perioada de stabilizare a preţului, derulată timp de 30 de zile de la listare, în cadrul căreia, managerii Raiffeisen şi Citigroup aveau datoria de a interveni în piaţă prin achiziţii pentru a limita eventuale scăderi semnificative de preţ.

Raiffeisen şi Citigroup au cumpărat, în perioada în care au intervenit pentru consolidarea preţului, titluri reprezentând 2% din numărul total de acţiuni al companiei, cu o valoare estimată la cotaţia de listare de circa 75,8 milioane lei, potrivit Mediafax.

BET NG, indicele sectorului energiei, a crescut cu 0,2%, în timp ce BET FI, format din SIF-uri şi Fondul Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,1%.

Acţiunile Fondului Proprietatea, în urcare cu 0,1%, au generat mai mult de jumătate din rulajul pieţei, de 3,25 milioane de lei. Investitorii au fost atraşi şi de acţiunile OMV Petrom, în creştere cu 0,4%, după schimburi reprezentând 1,2 milioane de lei.

Titlurile Băncii Transilvania (TLV), care a raportat rezultate financiare luni înainte de deschiderea şedinţei, au crescut cu 0,4%, pe o lichiditate de aproape 360.000 de lei. Banca Transilvania a consemnat în primul semestru un profit net de 212,1 milioane lei, în creştere cu 17,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce activele au urcat cu 5,7%, la 33,89 miliarde lei.

Indicele extins BET XT şi BET BK au urcat cu 0,1% până la mijlocul şedinţei, după ce au deschis cu un avans de 0,2%.

Indicele BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb