BVB si RASDAQ Două deal-uri cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP), de 7,4 milioane de lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 august 2014

Două deal-uri cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP), de 7,4 milioane de lei

Activitatea bursei de la Bucureşti s-a animat în partea a doua a zilei de ieri, când investitorii au tranzacţionat de aproape trei ori mai mult comparativ cu prima jumătate a şedinţei, iar creşterea pieţei s-a accelerat uşor, susţinută de acţiunile companiilor din energie, informează Mediafax.

Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, au urcat cu 0,2%, după ce la mijlocul şedinţei se aflau cu doar 0,1% pe plus, iar în deschidere au stagnat. BET Plus include cele mai lichide 37 de acţiuni de pe piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi acţiunilor companiilor străine.

Valoarea tranzacţiilor s-a situat la 23,2 milioane de lei (5,2 milioane de euro), sub media perioadei, după ce până la mijlocul şedinţei schimburile cu acţiuni au totalizat doar până la 6 milioane de lei (1,35 milioane de euro).

La revenirea lichidităţii pe final de şedinţă au contribuit şi două transferuri de tip deal, prin negociere directă, cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP) în valoare de 7,4 milioane de lei, de altfel singurele tranzacţii din această categorie pe parcursul zilei.

Fondul Proprietatea a fost cea mai lichidă acţiune, cu operaţiuni de 8,86 milioane de lei, inclusiv cele două deal-uri de 7,4 milioane de lei. Acţiunile companiei au închis în stagnare.

O lichiditate mai ridicată a fost consemată şi în cazul Romgaz (SNG), cu 5,1 milioane de lei, în timp ce cotaţia companiei a urcat cu 0,6%.

Printre acţiunile cu tranzacţii totale de peste 1 milion de lei se numără şi Transelectrica (TEL), cu 1,52 milioane de lei, Transgaz (TGN), cu 1,3 milioane de lei, Banca Transilvania (TLV), cu 1,28 milioane de lei, Nuclearelectrica (SNN), cu 1,22 milioane de lei, şi SIF Moldova (SIF2), cu 1,13 milioane de lei.

În rândul acţiunilor cu impact mai ridicat asupra principalilor indici ai pieţei, OMV Petrom (SNP) a scăzut cu 0,1%, Banca Transilvania a urcat cu 0,5%, BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a scăzut cu 1,1%, iar Electrica (EL) cu 0,1%.

Indicii extins BET XT şi BET BK au crescut cu 0,3%.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb