BVB şi RASDAQ Lichiditate foarte scăzută, dominată de acţiunile SIF Oltenia

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 iulie 2014

Lichiditate foarte scăzută, dominată de acţiunile SIF Oltenia

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa, de vineri, caracterizată de o lichitate foarte redusă asigurată în proporţie de aproximativ 40% de tranzacţii, inclusiv de trans­feruri de tip deal, cu acţiuni ale SIF Oltenia (SIF5).

Indicele de referinţă BET Plus a scăzut cu 0,7%, pe o lichiditate de 11,5 milioane de lei (2,59 milioane de euro). Indicele BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, a scăzut cu 0,72%. BET Plus cuprinde cele mai lichide 37 de acţiuni de pe piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi acţiunilor companiilor străine.

În sectorul energetic, indicele BET NG a pierdut 0,75% faţă de închiderea de joi, iar BET FI, compus din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a înregistrat un declin de 0,8%.

Acţiunile SIF Oltenia au generat transferuri de 4,5 milioane de lei şi au închis şedinţa în declin cu 2,78%. Titluri în valoare de 1,3 milioane de lei au fost transferate prin două tranzacţii de tip deal, iar restul pe piaţa reglementată.

Doar tranzacţiile cu Fondul Proprietatea (FP) au mai depăşit vineri pragul de 1 milion de lei. Fondul Proprietatea a consemnat transferuri de de 1,5 milioane de lei, acţiunea închizând în scădere cu 0,35%.

Acţiunile Electrica au scăzut cu 0,37%, la 10,81 lei/acţiune, pe un rulaj de 921.221 lei. Titlurile au închis în declin pentru a doua şedinţă consecutiv, după ce în primele trei zile ale săptămânii au evoluat pozitiv. Cotaţia se menţine aproape de minimul de 10,72 lei/acţiune înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute şi sub preţul de listare de 11 lei/acţiune.

Indicele extins BET XT a scăzut cu 0,74%, iar BET BK a coborât cu 0,51%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb